Maribor s pol moči unovčil goriško darilo

Domžalska štirica za 40 golov – Celje se bliža.

Objavljeno
21. november 2016 09.16
6 ZAJC Miha (NK Olimpija), 6 PIHLER Aleks (NK Maribor], Maribor [nogomet, nk maribor, nk olimpija, miha zajc, aleks pihler]
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Ljubljana – Najboljši mariborski strelci najslabšemu moštvu v prvi ligi Radomljam niso zabili gola, toda zmaga in s tem zavzetje vrha lestvice nista bila pod vprašajem. Marko Šuler po podaji iz kota z glavo in dva projektila Aleksa Pihlerja so zadostovali za prepričljivo zmago Mariborčanov, ki so jih že v soboto zvečer obdarili Goričani.

Lahkotnost zabijanja golov so Domžale uprizorile tudi v Kidričevem. Za (pre)visokih 4:0 so bili pod taktirko trenerja Simona Rožmana prerojeni Domžalčani silno učinkoviti, saj so imeli skoraj 50-odstotni izkupiček (4:9 v strelih), pri čemer jim je v prvem polčasu z avtogolom za vodstvo z 1:0 pomagal Milan Kocić.

»Tekma ni bila lepa za oko, bila pa je borbena in tekmovalna,« je dejal Rožman. Pod njegovim vodstvom so Domžale v desetih tekmah zabile 29 golov, skupaj že 40. Sicer všečno strelsko statistiko in podobo pa kaže obrniti tudi drugače: v dvobojih in v gosteh s prvim Mariborom (1:3), drugo Olimpijo (0:1) in četrtim Celjem (1:2) so Rožmanove Domžale potegnile krajšo.

»Prve tri gole smo si zabili sami, prvi polčas je bil enakovreden,« je še nekaj resnice o tekmi razkril domači trener Bojan Špehonja.

Celjani so v savinjsko-šaleškem derbiju razkrili, da bi lahko posegle v boj za vrh. Na težkem, razmočenem igrišču so bili predvsem učinkovitejši od Velenjčanov. Dalibor Volaš je zabil dva gola.

»Na takšnem igrišču ni lepote, treba je igrati borbeno in čvrsto igro. V prvem polčasu se je še kolikor toliko dalo igrati, v drugem smo se v težkih razmerah bolje znašli,« je bil realen Ankarančan, s šestimi goli najboljši strelec Celja.

Posebno poglavje je spisala tekma v Krškem, kjer je gostovala Luka Koper. Glavni sodnik Mitja Žganec je dvoboj v »plavalnih« razmerah, ko je žoga normalno letela le po zraku, vlekel do 62. minute, nato pa ga končal. Toliko časa je bilo treba, da je izpolnil pravilo, po katerem je treba za veljavno odigrati dve tretjini tekme.