Maribor se je poigral z Ankaranom, remi Domžal in Gorice 

Nogometaši Maribora so z gostovanja v Dravogradu prinesli tri točke, Ankaran pa domov odhaja s petimi zadetki v mreži.

Objavljeno
06. avgust 2017 18.52
Posodobljeno
06. avgust 2017 18.52
NOGOMET Maribor - Hafnarfjördur
N. Gr.
N. Gr.

Dravograd - Maribor je bil pred tekmo z Ankaranom velik favorit, a tako suverene zmage tudi v državnem prvenstvu letos še ne prepričljivi državni prvaki niso pričakovali. Začelo se je z veliko napako vratarja Ankarana Mateja Paala, ki jo je že v drugi minuti izkoristil Martin Kramarič, nato pa so zadetki začeli deževati.

Pot do mreže Ankarana so našli še Pihler, Hotić in Tavares, za konec je žogo v lastno mrežo pospravil Raoul Delgado, častni zadetek za Ankaran pa je dosegel Rok Kidrič. Zmago s 5:1 je pospremilo dobrih tisoč gledalcev, ki so večinoma prišli iz Maribora podpret državne prvake, Ankaran pa v Dravogradu tako ali tako nima navijaške baze. 

»Odlično je, da zbiramo točke, danes smo zelo dobro odprli tekmo in ko je pristop pravi, se ti takšna tekma ne more ponesrečiti. Nasprotnik danes ni imel nobene možnosti, Maribor je popolnoma prevladoval in imeli smo priložnosti še za kakšen gol več,« je ocenil predstavo trener Maribora Darko Milanič.

Ankaran - Maribor

Maribor je v dvoboju z Olimpijo zadal prvi udarec, saj so zmaji včeraj remizirali v Kranju s Triglavom (0:0) in za dve točki zaostajajo za Mariborom, ki se je vrnil na vrh lestvice. Ob 20. uri se bosta pomerila še Domžale in letos še ne prepoznavna Gorica, ki se še ni pobrala po naporih evropske sezone, Domžale pa so v četrtek pripravile veliko presenečenje in izločile Freiburg v boju za evropsko ligo. 

Domžalčani so v hudem nalivu ob Kamniški bistrici gostili Gorico in prikazali zanimivo predstavo, ki se je končala z remijem (1:1). Gorico je v vodstvo popeljal Edafe v 52. minuti, za izenačenje pa je zadel Petar Franjić z lepim strelom iz obrata sedem minut kasneje. Do konca tekme so Domžalčani, ki so igrali v spremenjeni zasedbi, pritiskali proti golu Gorice, razpoložen je bil Zeni Husmani, a gola za zmago gledalci niso dočakali. 

Gorica je tako osvojila sploh prvo točko v letošnjem prvenstvu, Domžalčani pa so s sedmimi na tretjem mestu prehiteli Krško. 

Domžale - Gorica