Mariborčane razbremenil avtogol

Štajerski derbi: Luka Zahović po povratku na gol čakal 13 sekund.

Objavljeno
29. avgust 2016 10.06
Nogomet
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Ljubljana – Maribor je s prepričljivo zmago v štajerskem derbiju na celjski Areni Petrol lažje zadihal, ohranil je korak z vrhom lestvice, trener Darko Milanič pa bo imel vsaj deset dni ustvarjalni mir.

Po prvem polčasu ni kazalo na tako prepričljiv razplet, saj ni bilo veliko razburljivih akcij, golov pa tudi ne. Toda Maribor je deloval za odtenek zanesljivejši in kot moštvo, ki lahko v drugem polčasu dvigne ritem in pritisk. Pa vendar; nesrečno posredovanje mladega Celjana Janeza Piška v 51. minuti, ko je z glavo predložek Sintayehuja Sallalicha spremenil v neubranljiv avtogol, je dvoboj zasukalo v neenakega. Po njem so vijolični brez težav nadzirali tekmo. Sunny je celjsko nemoč kaznoval z golom z enega metra z glavo in po podaji Aleksa Pihlerja, posladek pa je pripravil povratnik Luka Zahović. Samo 13 sekund je potreboval, da je zabil gol po vrnitvi med vijolične. Z imenitno akcijo sta ga razveselila Milivoje Novaković in zadnji podajalec Marwan Kabha. Luka je v svojem slogu spremljal malonogometno akcijo in žogo z nekaj metrov porinil v prazno mrežo.

Vidno olajšan in samozavesten Milanič ni izbiral lepih besed po dvoboju. Res krepko je odleglo Izolanu. »Potrebovali smo zmago. Odlični smo bili skozi 90 minut in bistveno boljši. Že v prvem polčasu bi morali rešiti tekmo. V drugem smo igrali, kot je bilo treba, fantje so se ustrezno odzvali po vseh dogodkih v minulih dneh in tednih. Z velikim optimizmom gremo lahko naprej,« je povedal Milanič, poraženi kolega Robert Pevnik ni imel razlogov za veselje.

»Nismo pogoreli v drugem polčasu, samo prejeli smo prelahke gole. Maribor ima kakovost in ko se odpreš, kaznuje vsako napako. Očitno je, da je bilo preveč posegov v moštvo. Potrebujemo čas in okrepitve, da bi lahko igrali na podobni ravni kot prej,« se nadeja, da bo še imel »rok trajanja« na celjski klopi Pevnik, ki je obetavno začel sezono, v zadnjih štirih tekmah pa osvojil le eno točko.