Mariborčani poslali Bajdeta v drugo italijansko ligo

Mladi slovenski napadalec Gregor Bajde bo do konca sezone kot posojeni igralec prebil pri Novari.

Objavljeno
31. avgust 2016 16.28
tre*GREGOR BAJDE
Š. Ro., STA
Š. Ro., STA
Maribor - Iz vrst večkratnih slovenskih nogometnih prvakov Maribora so sporočili, da se napadalec Gregor Bajde iz Ljudskega vrta seli v italijansko drugo ligo k Novari. Tja so ga vijoličasti posodili do konca sezone 2016/17, Novara pa ima možnost odkupa njegove pogodbe.

Bajde je nogometno pot med člani začel pri Interblocku, leta 2012 pa se je preselil v Celje. Lani ga je odkupil Maribor, 22-letni napadalec pa je z dobrimi igrami opozoril nase. V Ljudskem vrtu je na zadnjih tekmah dobival manj priložnosti, uprava pa se je odločila, da ga za eno leto posodi v italijansko serie B.

Amar Rahmanović okrepil Celje

Slovenski nogometni prvoligaš Celje pa se je okrepil z 22-letnim Amarjem Rahmanovićem, vezistom iz Bosne in Hercegovine, ki je nazadnje nosil dres Maribora.

Rahmanović je kariero začel pri Slobodi iz Tuzle, igral pa je še za srbski Novi Pazar, Olimpic Sarajevo, hrvaško Istro 1961, od leta 2015 pa za Koper. Decembra lani je podpisal za Maribor, s katerim je prekinil pogodbo in se v Celje preselil kot prosti igralec. Sklenil je dveletno pogodbo.

»V Sloveniji sem že leto in pol, tako da poznam klub in poznam tudi nove soigralce. Vem, kako klub deluje in da je dobro organiziran, tako da sem vesel, da sem sedaj član Celja. Epizodo v Mariboru želim čim prej pozabiti, kot kaže, mi ni bilo usojeno. Sedaj so vse misli pri Celju, tukaj sem našel nov izziv in moja naloga je, da se čim prej vrnem v formo, v kateri sem bil v Kopru,« je povedal Rahmanović.