Mariborski navijač dobil prepoved vstopa na tekme

Nedeljski incident na nogometni tekmi državnega prvenstva med Mariborom in Luko Koper je dobil prvi zaključek.

Objavljeno
29. april 2016 15.58
A.V., STA
A.V., STA

Maribor - Na tej tekmi je navijaška skupina domačih navijačev Viole preskočila ograjo in domačim igralcem slekla drese. Policija je enega navijača kaznovala s prepovedjo obiskovanja športnih prireditev in denarno kaznijo, poroča časnik Večer.

Kot poročajo pri omenjenem časniku, so na Policijski upravi Maribor pojasnili, da so enemu navijaču že izdali plačilni nalog po zakonu o javnih zbiranjih. Istemu posamezniku so izrekli tudi ukrep prepovedi udeležbe na športnih prireditvah. Kot pišejo pri Večeru, podrobnosti na policiji ne navajajo, pravijo pa, da predpisana globa za ta prekršek znaša od 300 do 800 evrov, prepoved obiskovanja športnih prireditev pa se izreče za dobo enega leta.

Če bi se oseba, ki ji je bila izrečena prepoved, pojavila na tekmi, bi ji dostop preprečili, poudarjajo na policiji. "Isti postopek sledi še za tri osebe, ko bodo izsledene," so še sporočili iz PU Maribor.

Že v četrtek je kazen zaradi dogodkov, ki so se zgodili po tekmi s Koprom, izrekel tudi disciplinski sodnik Nogometne zveze Slovenije. Mariborski klub bo moral plačati 15 tisoč evrov kazni, dve domači tekmi prve lige, proti Rudarju in Gorici, pa odigrati pred prazno južno tribuno, na kateri so običajno Viole.

Mariborčani sicer na prvoligaški lestvici zasedajo drugo mesto, za eno točko zaostajajo za ljubljansko Olimpijo. Maribor bo v soboto v 32. gostoval v Celju, v 33. pa prihodnjo soboto pri vodilni ekipi v Ljubljani.