Martinez za rekordnih 42 milijonov na Kitajsko

Atletico Madrid je napadalca Jacksona Martineza prodal Guangzhou Evergrandeju za 42 milijonov, kar je kitajski rekord.

Objavljeno
03. februar 2016 07.50
Posodobljeno
03. februar 2016 08.09
M. Ž.
M. Ž.

Peking - Španski prvoligaš Atletico Madrid je poskrbel za odmevno prodajo, saj je napadalca Jacksona Martineza za 42 milijonov evrov prodal kitajskemu Guangzhou Evergrandeju, kar je nov kitajski rekord.

Madridčani so Kolumbijca kupili lansko poletje za 35 milijonov evrov, vendar pa Martinez ni upravičil pričakovanj in je na 22 tekmah dosegel le tri gole.

A vodstvu Atletica je kljub njegovim slabim predstavam uspel veliki met in so Guangzhou Evergrande prepričali v zelo drag nakup. Martinez je z novimi delodajalci sklenil štiriletno pogodbo, klubu pa se bo pridružil 9. februarja na pripravah v Dubaju. Guangzhou Evergrande ima močan južnoameriški pridih, saj so njegovi člani štirje Brazilci, v igralskem kadru so Paulinho, Robinho in Ricardo Goulart, glavni trener pa je Luiz Felipe Scolari.

Kitajski klubi so bili v zadnjem času zelo dejavni in so iz Evrope pripeljali številne igralce, med drugimi bodo v kitajski ligi po novem igrali Brazilec Ramires (Jiangsu Suning), Kolumbijec Fredy Guarin (Shanghai Shenhua) in Gervinho iz Slonokoščene obale (Hebei China Fortune).

Hongbo znova selektor Kitajske

Kitajska nogometna reprezentanca ima novega selektorja. 59-letni Francoz Alain Perrin se je moral posloviti zaradi slabih rezultatov, njegov naslednik pa je devet let mlajši kitajski strokovnjak Gao Hongbo, ki je reprezentanco vodil že med letoma 2009 in 2011.

Kitajska je pod vodstvom Perrina pokazala manj od pričakovanj in na zadnji tekmi azijskih kvalifikacij za svetovno prvenstvo 2018 igrala neodločeno s Hongkongom (0:0), s čimer je na robu izpada.

Kitajci so po šestih odigranih tekmah na tretjem mestu skupine C (11 točk), pred njo sta Hongkong (14) in Katar (18) pri čemer jo čakata še tekmi s četrtouvrščenimi Maldivi in Katarjem. V tretji krog kvalifikacij vodita prvi dve mesti.