»Tata« brez izgovorov: Barcelona si ne zasluži naslova

Potem ko je Barcelona tudi proti Getafeju ostala brez treh točk, je bržkone naslov v španskem prvenstvu izgubljen.

Objavljeno
04. maj 2014 13.39
Posodobljeno
04. maj 2014 13.39
SOCCER-SPAIN/
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Barcelona - Nogometaši katalonskega kluba nadaljujejo agonijo slabih rezultatov v zadnjem delu sezone. Potem ko so sinoči v 36. kolu znova ostali brez treh točk in iztržili le neodločen izid proti Getafeju (2:2), so storili še dodaten korak stran od španskega naslova.

Barcelona ima na drugem mestu 85 točk, z zmago pa bi se lahko izenačila s finalistom lige prvakov Atleticom (88) vsaj do današnje tekme proti Levanteju, po kateri bodo Madridčani po vseh verjetnosti pobegnili na šest točk prednosti. Real (82) ta čas na tretjem mestu za Barcelono zaostaja za tri točke, a ima kar dve tekmi manj. Nocoj ga čaka pomembna tekma proti Valencii.

Kot kaže, imajo v katalonskem moštvu vse manj upanja za naslov, po novem remiju pa je trener Gerardo Martino tudi že zatrdil, da si ga niti ne zaslužijo. Getafeju je točko z dvema goloma priboril Angel Lafita, za Katalonce sta zadela Lionel Messi in Alexis Sanchez.

»Zdi se, da smo v prvenstvu že pokazali vse, kar zmoremo. Če danes nismo bili sposobni zmagati, potem si naslova ne zaslužimo. Imeli smo priložnosti, prek katerih bi lahko spremenili potek tekme, ne pa da smo spet trpeli do zadnjih trenutkov tekme,« je bil kritičen »Tata«.

Mnogi že napovedujejo slovo Martina po sezoni. Argentinec seveda na klopi velikana ne more biti zadovoljen, moštvo bo bržkone ostalo brez vseh lovorik, poleg tega je ekipa kazala najslabšo sliko zadnjih nekaj sezon. »Bilo je veliko vzponov in padcev, med tremi ekipami, ki se borijo za naslov smo najmanj konstantni. Toda nočem iskati izgovorov in sprejemam odgovornost,« je še dejal Martino.