Matavž se vrača na Nizozemsko

Nekdanji slovenski nogometni reprezentant je obljubil triletno zvestobo udeležencu evropske lige Vitesseju.

Objavljeno
30. junij 2017 19.32
J. P.
J. P.

Ljubljana - Nekdanji slovenski nogometni reprezentant Tim Matavž se vrača na Nizozemsko, kjer se je v preteklosti že izkazal v majici Groningena in PSV Eindhovna. Zdaj je obljubil triletno zvestobo tamkajšnjemu v minuli sezoni petouvrščenemu prvoligašu Vitesseju, ki bo zavoljo zmage v domačem pokalnem tekmovanju v novi sezoni tekmoval v evropski ligi.

»Največje uspehe v dosedanjem delu igralske kariere sem zabeležil v nizozemskih kolektivih, zdaj imam tamkajšnjemu avditoriju spet priložnost pokazati, kaj znam,« je ob podpisu pogodbe poudaril 28-letni napadalec, ki bo v Vitesseju zadolžen za gole namesto dosedanjega ostrostrelca Rickyja van Wolfsvinka, ki se je preselil v Švico k Baslu.

Matavž, ki je v majici z državnim grbom zbral 31 nastopov in prispeval deset zadetkov, zadnjega je v prijateljskem dvoboju zabil Turčiji pred dobrimi štirimi leti, se je po odhodu z Nizozemske povsem izgubil, nosil je drese Augsburga in kot posojen igralec tudi Genoe in Nürnberga (v drugi bundesligi), v treh sezonah je zmogel pičlih osem zadetkov.