Mateo Kovačić tudi uradno Realov

Perspektivni hrvaški nogometni reprezentant je z galaktiki, ki so zanj odšteli 35 milijonov €, podpisal šestletno pogodbo.

Objavljeno
18. avgust 2015 19.11
FBL-ITA-ESP-LIGA-INTER-RELAMADRID-FILES
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Madrid - Perspektivni hrvaški nogometni reprezentant, 21-letni Mateo Kovačić, je od danes tudi uradno član madridskega Reala. Zvezni igralec, ki je doslej branil barve Interja v serie A, je novemu delodajalcu, ki je za prestop odštel 35 milijonov evrov, obljubil šestletno zvestobo. »Real in Inter sta se dogovorila za prestop Kovačiča, ki bo na štadionu Santiago Bernabeu ostal prihodnjih šest sezon,« so pri Realu zapisali v izjavi za javnost. Novega člana »kraljevskega kluba« čaka le še zdravniški pregled.

Mateo je športno pot začel v zagrebškem Dinamu, od koder ga je predlani pot vodila k Interju, v majici katerega je zbral 97 nastopov in prispeval osem zadetkov. Kot je nedavno razkril trener Roberto Mancini, se je moral posloviti zaradi finančnega ferpleja. V Madridu se bo pridružil reprezentančnemu kolegu Luki Modriću, na sredini igrišča pa bo imel zelo ostro konkurenco v Jamesu Rodriguezu, Toniju Kroosu in Iscu. »Galaktiki« bodo najnovejšo okrepitev, s katero so se dogovorili v rekordno kratkem času, javnosti predstavili jutri zgodaj popoldne na novinarski konferenci.