Matip bo poleti okrepil Liverpool

Liverpool se je s Schalkejem dogovoril za prestop branilca Joëla Matipa, ki se mu bo poleti pridružil brez odškodnine.

Objavljeno
15. februar 2016 16.56
Posodobljeno
15. februar 2016 17.28
Germany Soccer Bundesliga
M. Ž.
M. Ž.

Liverpool - Angleški prvoligaš Liverpool bo v naslednji sezoni lahko računal na usluge kamerunskega branilca Joëla Matipa, ki se bo klubu pridružil iz Schalkeja.

24-letni in 193 centimetrov visoki Matip za Schalke igra od svojega devetega leta starosti, za prvo ekipo je debitiral leta 2009 in zanjo odigral 181 prvenstvenih tekem, po koncu sezone pa se mu bo iztekla pogodba in bo Schalke zapustil brez odškodnine.

»Vedno sem govoril, da bi Schalke zapustil le v primeru, da bi imel priložnost izkusiti nekaj povsem novega. Prav zato se v preteklih sezonah nisem odločil za selitev k drugemu nemškemu klubu. Moja odločitev ni bila lahka, vendar pa menim, da je prišel čas za naslednji korak. Schalke bo vedno ostal v mojem srcu, potrudil se bom, da preostanek sezone odigram po najboljših močeh in klubu pomagam do čim boljših rezultatov,« je svojo odločitev o selitvi pojasnil Matip.

Kamerunski reprezentant je za državno reprezentanco nastopil na 27 tekmah in se udeležil dveh svetovnih prvenstev (2010, 2014).