Med prvoligaši uspešni zgolj Domžalčani

V prijateljskih nogometnih tekmah so Olimpija (1:3), Maribor (0:3) in Celje (0:2) potegnili kratke.

Objavljeno
09. oktober 2016 16.17
jer nogomet
J. P.
J. P.

Ljubljana - Slovenski nogometni prvoligaši so vikend brez dvobojev državnega prvenstva izkoristili za prijateljske obračune. Tako je prvakinja Olimpija v Zagrebu pokleknila pred domačo Lokomotivo, ki je bila boljša s 3:1, predvsem po zaslugi atomskega začetka, saj je že v osmi minuti vodila z 2:0. Tudi za edini zadetek »zmajev« je bila v 50. minuti zaslužna hrvaška naveza, po podaji Danijela Miškića se je namreč med strelce vpisal rezervist Leon Benko. Trener Luka Elsner je preizkusil vse igralce, tudi tri mladince.

Neuspešen je bil tudi državni podprvak Maribor, ki je šel v Odrancih na kolena pred madžarskim prvoligašem Szombathelyijem Haladasom (0:3). Trener Darko Milanič ni mogel računati na reprezentante: članska Milivoja Novakovića in Aleksa Pihlerja ter mladinske Denisa Šmeja, Luko Zahovića in Dina Hotića. Vratar Jasmin Handanović je dobil prosto, Marwan Kabha je manjkal zaradi poškodbe, Aleksander Rajčević še ni nared za nastope, predstavila sta se dva mladinca, Luka Štor in Medin Bajrami.

Izgubili so tudi Celjani, na Areni Petrol jih je z 2:0 odpravil hrvaški Inter iz Zaprešića, ki je obakrat zadel v zadnje četrt ure obračuna. »Grofe« je prvič s klopi vodil novi hrvaški trener Igor Jovičević, ki je nedavno nadomestil Roberta Pevnika. »V določenih trenutkih sem videl, kar sem želel videti in kar od moštva pričakujem, vendar nas čaka še precej dela, da bi fantje osvojili mojo idejo, igrali še bolj odprto in z večjo posestjo žoge ter da bi se hitro odzvali po izgubljeni žogi. Ritem je nihal, začeli smo v ostrem tempu, nato so se obdobja različnih intenzivnosti na igrišču izmenjavala. Bilo je nekaj svetlih trenutkov, a tudi nekaj segmentov, na katerih bo treba še veliko delati, predvsem v prehodih iz napada v obrambo in obratno,« je poudaril Jovičević.

Uspešnejši so bili zgolj Domžalčani, ki so pod taktirko Simona Rožmana z 1:0 odpravili avstrijski Kapfenberg, gol odločitve pa je padel že v drugi minuti. Jure Matjašič je na levi strani v ogenj poslal mladinca Lovra Vrandečiča, ki je prodrl do tekmečevega kazenskega prostora in tam poslal nizek predložek pred vrata, kjer je s petih metrov natančno v levi spodnji kot meril Slobodan Vuk. Priložnost za dokazovanje so v drugem polčasu dočakali še mladinci Marko Huč, Blaž Urh in Senad Jarović.