Med zamudniki tudi novi bundesligaš Roman Bezjak

Na reprezentančni zbor na Brdu so slovenski nogometaši, z izjemo obolelega Jana Oblaka, prišli dobro razpoloženi.

Objavljeno
29. avgust 2016 18.16
Zbor slovenske nogometne reprezentance
J. P.
J. P.

Brdo pri Kranju - Slovenska nogometna reprezentanca se je na Brdu zbrala na pripravah za kvalifikacije za svetovno prvenstvo leta 2018 v Rusiji, ki jih začenja z nedeljskim gostovanjem v Litvi. Na zbor so fantje prišli dobro razpoloženi z izjemo Atleticovega čuvaja mreže Jana Oblaka, ki je na Gorenjsko dospel s povišano temperaturo.

Naknadno se bodo kolegom v izbrani vrsti pridružili Kevin Kampl, Robert Berić, Rene Krhin in Roman Bezjak, ki se poslavlja od dosedanjega delodajalca Rijeke in se seli v bundesligo k Darmstadtu, ki je svoje vrste poleti okrepil že s trinajstimi (!) novinci. V elitnem nemškem klubskem tekmovanju bo četrti Slovenec po Kamplu (Bayer), Timu Matavžu (Augsburg) in Dominicu Marohu (Köln).

Je pa zato v reprezentančni bazi že kapetan Boštjan Cesar, branilec italijanskega Chieva. »Živimo za to, da zaigramo pod državno zastavo, saj je vzdušje v reprezentanci vselej izvrstno. Moramo živeti za rezultat, kar nam je v prejšnjih kvalifikacijah morda malenkostno manjkalo. Od danes moramo preklopiti na reprezentančno raven. V nedeljo nas čaka začetek kvalifikacij, ki ga moramo dobro opraviti,« je za STA ocenil Cesar.

Na zbor so fantje prišli dobro razpoloženi. Foto: Roman Šipić/Delo.


In dodal: »Želim si uvrstitev na svetovno prvenstvo, na katerem je večina že igrala in dobro ve, kaj to pomeni. To so sanje slehernega nogometaša, zato moramo vsi tudi na treningih dati vse, kar lahko. Biti moramo agresivni, kot smo bili na zadnji tekmi dodatnih kvalifikacij z Ukrajino. Takšen slog moramo gojiti. Imamo kakovost, dobre igralce in lahko s podajami pridemo do nasprotnikovega gola. Zadetke prejemaš, daješ, vselej pa moraš doseči enega več od tekmeca, če želiš zmagati.«

Selektor Srečko Katanec je pozdravil tudi Benjamina Verbiča. Foto: Roman Šipić/Delo.


Izbrance selektorja Srečka Katanca čakajo do sobote treningi na Brdu pri Kranju, v soboto pa let v Vilnius, ki bo prvi kvalifikacijski obračun gostil v nedeljo ob 18. uri po slovenskem času. V nadaljevanju ciklusa nato naše fante čakajo še dvoboji z Anglijo, Slovaško, Škotsko in Malto.