Mehika sedmič osvojila zlati pokal

Mehičani so v finalu prvenstva Srednje in Severne Amerike ter Karibov premagali Jamajko s 3:1.

Objavljeno
27. julij 2015 09.50
FBL-CONCACAF-JAMAICA-MEXICO
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Philadelphia - Nogometaši Mehike so ponoči sedmič slavili v prvenstvu Srednje in Severne Amerike ter Karibov (Concacaf), potem ko so bili v finalu s 3:1 boljši od Jamajke.

Mehika se je s to zmago utrdila na prvem mestu večne lestvice, na drugem mestu so Združene države Amerike s petimi naslovi, tretja pa je Kanada z enim naslovom.

Reprezentanca Mehike je prva zadela v velikem finalu. To se je zgodilo v 30. minuti, ko je Paul Aguilar z desne strani podal v kazenski prostor, tam pa je Andres Guardado natančno meril v zgornji desni kot jamajškega gola.

Mehičani so v prvi minuti drugega polčasa podvojili svojo prednost. Jesus Manuel Corona si je priboril žogo na nasprotnikovi polovici in z roba kazenskega strela premagal vratarja Ryana Thompsona.

Jamajka je štirinajst minut kasneje prejela še tretji gol. Glavni krivec je bil branilec Michael Hector, ki je nespretno posredoval ob predložku z desne strani, tako da se je Oribe Peralta sam znašel pred jamajškim golom in povišal na 3:0.

Jamajčani so v 79. minuti dosegli častni gol, strelec je bil Darren Mattocks, ki je z leve strani kazensega prostora natančno meril v daljši vratarjev kot in postavil končni izid tekme.

Finale zlatega pokala

Jamajka - Mehika 1:3 (0:1)

(Mattocks 79.; Guardado 30., Corona 46., Peralta 60.)