Messiju odslej 20 milijonov na sezono

Lionel Messi se je z Barcelono dogovoril za novo pogodbo, s katero bo postal novi najbolje plačani nogometaš na svetu.

Objavljeno
16. maj 2014 13.38
Posodobljeno
16. maj 2014 13.38
SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Lionel Messi celebrates a goal against Celta Vigo during their La Liga soccer match at Camp Nou stadium in Barcelona
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Barcelona - Po štirih mesecih pogajanj je argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi z vodstvom Barcelone dosegel dogovor o novi pogodbi. Z njo si je zagotovil še višjo plačo: po novem bo prejemal 20 milijonov evrov na sezono.

To je sedem milijonov več kot doslej, z novo pogodbo pa bo Messi tudi postal najbolje plačani nogometaš na svetu. Doslej je bil to zvezdnik Real Madrida Cristiano Ronaldo. »Messi je eden najboljših nogometašev na svetu, in kot smo že večkrat poudarili, zasluži si biti tudi najbolje plačani na svetu,« je potrdil predsednik Barcelone Josep Maria Bartomeu.

To pa še ni vse, poleg dogovorjenega zneska bo Messi upravičen še do dodatkov v višini petih milijonov evrov na sezono, odvisno od njegovih predstav na igrišču, nastopov in zadetkov. Messi in Barcelona želita za eno leto podaljšati tudi veljavnost pogodbe, ki naj bi Argentinca vezala na klub vse do konca sezone leta 2019. Kot so potrdili na spletni strani Barcelone, bodo novo pogodbo z Messijem podpisali v prihodnjih dneh.

Argentinski virtuoz je že postal prava legenda kluba. Odkar je med člani debitiral pred desetimi leti je v 424 tekmah dosegel 354 zadetkov in postal najboljši strelec kluba v zgodovini. »Z dogovorom se bo lahko bolj sprostil, tudi za klub pa je dobro, da učvrsti vezi z najboljšim igralcem,« pa je povedal trener Gerardo Martino. »To je dobra novica tako za Barcelono kot za Messija.«

V katalonskem klubu sicer raste napetost pred jutrišnjo odločilno tekmo za naslov v španskem prvenstvu z Atleticom. Za Messija bi bil to že sedmi naslov španskega prvaka, skupno pa 22. lovorika z Barco, med katerimi so tudi trije pokali iz lige prvakov.

A ne glede na njegovo blestečo zgodovino v katalonskem klubu, ima štirikratni dobitnik zlate žoge za seboj eno najtežjih sezon. Španske oblasti so ga obtožile utaje davkov, prihod Brazilca Neymarja je zamajal njegov primat v ekipi, sledila je poškodba stegenske mišice in daljša odsotnost, po kateri pa ni več našel forme, s katero je navduševal v preteklih letih. Je pa jasno, da vrhunca sezone še ni dočakal: največ upov namreč polaga na SP, kjer si z Argentino želi osvojiti še edino manjkajočo lovoriko v svoji zbirki.