Messi dosegel nov mejnik: z 253 goli rekorder španske lige

Nogometaš Barcelone Lionel Messi je na tekmi s Sevillo dosegel »hat-trick« in podrl rekord Telma Zarre.

Objavljeno
22. november 2014 22.46
SOCCER-SPAIN/MESSI-NEW
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

Barcelona - Argentinski nogometni zvezdnik Lionel Messi je v dresu Barcelone dosegel nov zgodovinski mejnik. V 12. kolu španskega nogometnega prvenstva je bil glavni junak zmage proti Sevilli s 5:1. Dosegel je kar tri gole, že s prvim pa se je izenačil z najboljšim strelcem La Lige. Telmo Zarra je med leti 1940 in 1955 v dresu Athletic Bilbaa na 277 tekmah dosegel 251 golov, Messi pa je po tekmi s Sevillo, ki je bila njegova 289. v španskem prvenstvu, zdaj pri številki 253.

Messi se je rekorda veselil že v 21. minuti tekme, ko je poskrbel za izenačenje na 1:1. Drugič je bil uspešen v 72. minuti, nato ša še šest minut pozneje. Argentinec je tako končal slab niz Barce, ki je v prvenstvu na zadnjih treh tekmah izgubila proti Real Madridu in Celti Vigu, šele po preobratu pa premagala Almerio. Messi je odtlej sicer dosegel še en pomemben mejnik, postal je tudi najboljši strelec v ligi prvakov. Na tekmi proti Ajaxu se je po dveh golih namreč izenačil z Raulom in 71 goli v tem elitnem tekmovanju.

Po zadnjem težkem obdobju za »najboljšega igralca na svetu«, kot ga je, tako kot mnogi, opisal tudi trener Luis Enrique, sem očitno Messi vrača na poti stare slave. Argentinec je sicer nedavno praznoval tudi 10. obletnico svojega krsta v dresu Barce. V tem obdobju je osvojil zavidljivih 21 lovorik, štirikrat pa je dobil tudi nagrado za najboljšega igralca leta, s čimer je prav tako rekorder.

Toda hitro Messijevim dosežkom sledi tudi Cristiano Ronaldo. V ligi prvakov bo gotovo tudi sam že kmalu dohitel Raulovo znamko, saj mu manjka le še gol, v španskem prvenstvu pa je na listi strelcev na devetem mestu. Za današnjo zmago Madridčanov nad Eibarom je prispeval dva zadetka, skupno pa je pri 197 golih v samo 177 nastopih.