Messi pokvaril vrnitev Oblaka

Samir Handanović je z Interjem izgubil derbi proti Romi, Rijeka pa je prekinila urok Interja iz Zaprešiča.

Objavljeno
27. februar 2017 00.28
Jernej Suhadolnik
Jernej Suhadolnik
Ljubljana – Konec tedna sta igrala najodmevnejši tekmi najboljša slovenska vratarja Jan Oblak in Samir Handanović. Oba sta izgubila ligaški derbi in skupaj prejela pet golov. Mrežo prvega je načel tudi Lionel Messi, Inter je sredi Milana potopil odlični Radja Nainggolan.

Oblak je branil prvič po decembru, ko sta igrala tekmo Atletico in Villarreal. Tudi včeraj ni deloval slabo, gola je prejel po »nestandardnih« situacijah, po številnih odbitkih žoge v kazenskem prostoru – prvič je izkoristil takšno gnečo Rafinha, drugi velemojster Lionel Messi.

Po 24. kolu španskega prvenstva je znano, da bo šlo odslej le še za troboj za državnega prvaka. Troboj, v katerem najbolje kaže Realu, ki ima po zasuku na sinočnjem gostovanju v Valencii točko prednosti pred Barcelono in tekmo manj. Tudi Sevilla je dobila mestni derbi z Betisom in zanesljivo drži tretje mesto. Poznavalci španskega nogometa vztrajajo, da je le vprašanje časa, kdaj bo spodrsnilo moštvu Jorgeja Sampaolija – morda že v prihodnjem kolu z Bilbaom? –, toda poznavalci se radi opečejo ...

Tudi v italijanskem derbiju med Interjem in Romo je bilo na mizi veliko – domači so lovili tri točke, s katerimi bi ostali v boju za ligo prvakov, gostje enak plen v zasledovanju Juventusa. Prvi žogi je pobral iz mreže Samir Handanović, ki je podpisal vdajo po dveh močnih strelih Radje Nainggolana. Belgijski reprezentant igra v življenjski formi. Kdo ve, kako dobro kariero bi ustvaril, če ne bi preživljal dnevov s škatlico cigaret, kot nam je priznal med lanskim evropskim prvenstvom v Franciji ... Svoj načrt so izpolnili le Rimljani, ki so sanjsko unovčili domači poraz Napolija z Atalanto. Pri moštvu iz Bergama je vnovič blestel tudi slovenski reprezentant Jasmin Kurtić na položaju ofenzivnega vezista. Na letališču v Bergamu je sredi noči pričakalo Atalanto 3000 navijačev.

Tragikomedija na Hrvaškem

Rečanom pod vodstvom trenerja Matjaža Keka se obeta boj z mlini na veter – vsaj tako bi bilo možno sklepati po zadnjem kolu. Rijeka je prvič po desetih letih zmagala na gostovanju v Zaprešiću in ohranila prednost šestih točk pred Dinamom. »Ne bom komentiral dogodkov, ki jih omenjate iz 1. in 36. minute, saj si moram ogledati posnetek. Eni trdijo, da je šlo za enajstmetrovko, drugi ne, ... Pomembno je, da smo ustvarjali priložnosti in streljali na vrata. Kljub temu smo na koncu spet trepetali ob dolgih žogah Interja v naš kazenski prostor ...« je po zmagi v Zaprešiću ocenil Matjaž Kek in čestital svojim igralcem. Ti bodo v nadaljevanju prvenstva očitno potrebovali srečo, če bodo želeli odbiti napad Dinama. Zagrebčani so včeraj zmagali v Vinkovcih z enajstmetrovko v 90. minuti tekme pri rezultatu 1:1. Počasni posnetek gostujoče akcije je razkril, da je šlo preprosto za izmišljen dogodek. Dinamo je tudi v prvem spomladanskem kolu zmagal po strelu z bele točke!

Izpostaviti velja tudi učinek Valterja Birse v tekmi Chieva s Pescaro. Goste z jadranske obale je zmlel prav slovenski reprezentant z mojstrskim golom v 12. minuti; s finto je vrgel iz igre svoja čuvaja, nato pa s prefinjenim strelom z desnega roba kazenskega prostora matiral vratarja Pescare.