Messi ponovil Cruyffov trik (VIDEO)

V sinočnjem ligaškem dvoboju s Celto (6:1) z bele točke ni sprožil proti golu, temveč pripravil zadetek Luisu Suarezu.

Objavljeno
15. februar 2016 11.05
SOCCER-SPAIN/
J. P.
J. P.

Barcelona - Nogometaši Barcelone so se sinoči v 24. ligaškem kolu pred 72.580 navijači na domačem štadionu Camp Nou s kar 6:1 znesli nad osmouvrščeno Celto in zadržali tri točke naskoka pred prvim zasledovalcem na razpredelnici, madridskim Atleticom Jana Oblaka, pri čemer imajo za nameček še tekmo manj. S hat-trickom se je izkazal Luis Suarez, ki pa se mu trojček ne bi posrečil, če mu ga ne bi v 82. minuti tlakoval zadnji dobitnik zlate žoge Lionel Messi.

Argentinski vrtuoz je imel namreč na voljo najstrožjo kazen, vendar pa namenoma ni sprožil proti golu, temveč vstran, od koder je pritekel Urugvajec in žogo neubranljivo porinil v mrežo. Messi je na ta način ponovil trik izpred 34 let, ko je sloviti Johan Cruyff v dvoboju nizozemskega prvenstva med Ajaxom in Helmondom (5:0) storil enako in tedaj dvignil ogromno prahu. Tudi Argentinec ga je sinoči, analitiki pa so takoj izbrskali, da je tovrstno akcijo prvi prakticiral Belgijec Rick Coppens v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo leta 1958.

Messi je s prebrisanim izvajanjem enajstmetrovke dokazal svojo nesebičnost, saj je imel priložnost, da bi prav tedaj postal prvi nogometaš v zgodovini, ki bi v španskem prvoligaškem tekmovanju dosegel 300 zadetkov. Pred tem je v 28. minuti vpisal 299. gol iz prostega strela. V končnici obračuna sta zadela še Ivan Rakitić in Neymar.