Messi, Ronaldo ali Suarez?

Ob robu jutrišnjega žreba skupin lige prvakov bodo razglasili tudi najboljšega nogometaša minule sezone.

Objavljeno
26. avgust 2015 20.06
FBL-UEFA-AWARD-COMBO
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Monte Carlo - Na jutrišnjem žrebu skupin nogometne lige prvakov v Monaku bo krovna evropska organizacija (UEFA) podelila tudi nagrade najboljšim igralcem v minuli sezoni. Za najprestižnejšo se potegujejo Realov portugalski zvezdnik Cristiano Ronaldo in Barcelonina asa, Argentinec Lionel Messi in Urugvajec Luis Suarez. Trojico nominirancev je UEFA razkrila pred dvema tednoma, z laskavim priznanjem pa se lahko že pohvalita Messi (2011) in Ronaldo (2014). Med njima sta se ga razveselila še Andres Iniesta (2012) in Franck Ribery (2013).

Prvi favorit je tokrat argentinski mojster z žogo, ki je s katalonskim velikanom osvojil ligo prvakov in obe glavni domači lovoriki, spodrsnilo mu je edino v majici z državnim grbom, saj je Argentina pokleknila v finalu Cope Americe. O dobitniku nagrade je sicer odločalo 54 evropskih športnih novinarjev, ki so v prvem krogu glasove razdelili 35 nogometašem, v drugi krog se jih je prebilo deset, v sklepni izbor trije, med tremi finalisti pa je zmagovalca določila posebna komisija UEFA.

Za »sveto trojico« so končali: Gigi Buffon (Juventus), Neymar (Barcelona), Eden Hazard (Chelsea), Andrea Pirlo (Juventus), Arturo Vidal (Juventus/Bayern), Carlos Tevez (Juventus/Boca Juniors) in Paul Pogba (Juventus).