Messi se je razveselil novega rekorda, Pellegrini hvalil Agüera

Na torkovih tekmah lige prvakov sta se s »hat-trickom« izkazala argentinska napadalca Lionel Messi in Sergio Agüero.

Objavljeno
26. november 2014 10.17
SOCCER- CHAMPIONS/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Nikozija/Manchester - Katalonski velikan Barcelona in angleški prvak Manchester City sta bila med zmagovalci torkovih tekem lige prvakov, skupna točka obeh tekem pa sta bili bleščeči predstavi argentinskih napadalcev.

V Nikoziji je bil v središču pozornosti 27-letni Lionel Messi, ki je v soboto postal najboljši strelec v zgodovini španskega prvenstva, tokrat pa je s hat-trickom postal tudi najuspešnejši strelec v ligi prvakov (74 golov).

»Zelo sem zadovoljen, fantastično je doseči rekord v tem pomembnem tekmovanju. To je bila pomembna tekma, na kateri smo igrali zelo dobro in vknjižili tri točke, kar je tudi najpomembneje. Radi bi nadaljevali v tem ritmu in uresničili cilje, ki smo si jih zastavili pred sezono. Zadnja tekma s Paris Saint-Germainom bo težka. Dobili so prvo medsebojno tekmo in imajo zelo dobre igralce. Tokrat bomo igrali pred domačimi gledalci in poskušali si bomo izboriti prvo mesto,« je dejal Messi.

Odlični argentinski napadalec si je prislužil pohvale svojega trenerja Luisa Enriqueja: »Lionel Messi je najboljši igralec vseh časov, prepričan sem, da nas bo tudi v naslednjih letih presenečal s svojimi dosežki,« je dejal trener Barcelone in nekaj besed namenil tudi poletni okrepitvi Luisu Suarezu, ki je prvič zadel za katalonsko moštvo: »Zelo dobro je, da je zadel tudi Suarez, od njega lahko pričakujemo še veliko golov. On ni dober le v doseganju golov, temveč nam pomaga še na veliko drugih načinov.«

Agüero pomagal Manchester Cityju do pomembne zmage

Poleg Lionela Messija je včeraj blestel še en argentinski napadalec, član Manchester Cityja Sergio Agüero, ki je dosegel tri gole za pomembno zmago nad Bayernom (3:2).

»V tej sezoni sem imel nekaj odličnih tekem in mednje sodi tudi ta. Najpomembneje je to, da moji goli pomagajo ekipi do zmage. Zelo sem vesel, da sem s tremi goli prispeval svoj delež pri pomembni zmagi. Zdaj nas čaka gostovanje v Rimu, kjer se bomo potrudili po najboljših močeh,« je povedal Agüero.

Trener sinjemodrih Manuel Pellegrini je bil včeraj razumljivo pol hval na račun svojega argentinskega napadalca: »Že pred to tekmo sem govoril, da sodi med najboljše igralce na svetu. Igral je zelo dobro, zadovoljen sem tudi s predstavo igralcev v drugem polčasu. Ob koncu prvega smo prejeli dva gola, kar nas je spravilo v težak položaj, vendar smo v drugem prikazali agresivno igro in pripravili priložnosti Sergiu. Tej ekipi sem vedno zaupal, da je sposobna takšnih preobratov, zelo sem ponosen na svoje igralce.«