Messijeva mojstrovina prepričala največ glasovalcev (VIDEO)

Glas mu je namenilo kar 34 % nogometnih privržencev, prvi izzivalec Ricardinho se je ustavil pri 13 odstotkih.

Objavljeno
25. avgust 2016 15.46
TOPSHOT-FBL-ESP-LIGA-BARCELONA-BETIS
J. P.
J. P.

Ljubljana - Skoraj četrt milijona nogometnih privržencev je sodelovalo v spletnem izboru za najlepši gol minule sezone, ki ga je na svojem portalu pripravila Evropska nogometna zveza (UEFA). V ostri konkurenci je največ glasovalcev s svojo mojstrovino prepričal Lionel Messi, zadnji dobitnik zlate žoge za najboljšega nogometaša leta na svetu, s katero je v 18. minuti dvoboja Barcelone in Rome lanskega 24. novembra, ki se je končal z zmago Kataloncev z izjemnih 6:1, zadel za vodstvo z 2:0.

Argentinčev zadetek na štadionu Camp Nou je prepričal skoraj natanko tretjino (34 %) oziroma 73.331 od kar 215.417 glasovalcev, s čimer je krepko prehitel prvega izzivalca, portugalskega dvoranskega nogometaša Ricardinha, ki je z golom po čudovitem samostojnem prodoru na evropskem prvenstvu proti gostiteljem Srbom navdušil 13 odstotkov glasovalcev.

Več kot deset odstotkov - po enajst - so dobili še Švicar Xherdan Shaqiri za škarjice z roba kazenskega prostora proti Poljski na letošnjem euru, Francozinja Camille Abily za virtuozno potezo ob zmagi Lyona nad Slavijo Prago v ligi prvakinj (9:1) in soigralec Jana Oblaka pri Atleticu Saul Niguez, ki je slalom med branilci Bayerna v obračunu lige prvakov zapečatil s čudovitim zadetkom v enajsti minuti.