Milan Mandarić je uslišal zahtevo ulice

1. SNL: včeraj prva tekma 26. kola, danes druge. Krško na Bonifiki z 2:0 boljše od Kopra.

Objavljeno
29. marec 2017 02.28
Luka Elsner trener in Ranko Stojić športni direktor Olimpije, na tekmi 1.SNL med Olimpijo in Rudarjem. Ljubljana, Slovenija 5.marca 2017. [Elsner Luka,Stojić Ranko,trenerji,direktorji,1.SNL,nogomet,NK Olimpija,NK Rudar,športniki]
Gorazd Nejedly
Gorazd Nejedly
Ljubljana – Predsednik NK Olimpija Milan Mandarić je le povlekel potezo in še drugič v letu dni odstavil Ranka Stojića. Lani je Stojićev odhod prinesel naslov, toda izhodišče je bilo drugačno kot je zdajšnje in pred 26. kolom, ki sta ga včeraj odprla Koper in Krško. Druge tekme bodo danes.

Velenje: Rudar – Celje (Mitja Žganec, 17): Rudar je simbol nepredvidljivosti, Celje je na dobri poti, da bi postalo zgled partnerskega razmerja med domačimi in tujimi vlagatelji. Tuji vložki naj bi poganjali tudi velenjski ustroj, toda ustreznega učinka ni, čeprav ima močne tržne adute v Dominiku Glavini, Johnu Maryju, Jeanu Claudu Billongu ... Krepko so močnejši kot Celjani, ki pa jih odlikuje homogena selekcionirana zasedba. Toda šaleško-savinjski derbi je brez favorita ter zaradi taktične uglašenosti in spretnejšega vodenja z manjšo prednostjo gostov. Še to: iz domačega tabora je prišla zanimiva vest o prekinitvi profesionalne pogodbe z branilcem Senadom Jahićem. Pozneje jo je klub dopolnil, da Jahić ostaja član prvega moštva, le njegov status ni več profesionalen, ker je kot pravi knap zaposlen v podjetju Premogovnik Velenje.

Domžale: Domžale – Aluminij (Matej Jug, 18): Domžalska rezultatsko toplo-hladna pomlad po goriškem porazu nakazuje zmago. Glavna skrb domžalskega trenerja Simona Rožmana je povezana s taktično različico, ki bi sledila njegovi filozofiji o napadalni igri, kopici golov in zmagah. Ta je fantazija vseh trenerjev, realnost pa je, da je treba včasih biti sila preračunljiv in zvit. Razmerje sil k takšni podobi spodbuja Kidričane, ki zaostanek v kakovosti lahko nadomestijo s sproščenostjo. Spomladi jim gre bolje kot jeseni!

Maribor: Maribor – Kalcer Radomlje (Vojko Goričan, 19.30): Že pred tekmo mačke z mišjo je znan osmoljenec. To je Luka Zahović, ki ga je minuli teden zdelala bolezen in ne bo pri moči, da bi lahko napolnil mrežo in krepko popravil svojo strelsko rubriko. Drugo tarnanje o poškodbah in boleznih iz vijoličnih vrst je nesmiselno, glavna ustvarjalca kadrovske kombinatorike, športni direktor Zlatko Zahović in trener Darko Milanič, lahko uživata v tem, da bosta preizkusila rezerviste. Zadnji jo lahko prvemu zagode le v najbolj »divjih« ligah, kar pa SNL (še) ni.

Ljubljana: Olimpija – Gorica (Damir Skomina, 20.15): Domala vsi zeleno-beli privrženci so zahtevali in čakali, da bo predsednik Milan Mandarić še drugič odstavil spornega Ranka Stojića. Včeraj ga je. Eden manj pa ne pomeni skrb manj. Kdo bo zdaj človek št. 2 v klubu, operativec, ki bo odgovoren in predvsem zaupanja vreden? Mandarić nujno potrebuje tesnega sodelavca. Mladen Rudonja mu je bil vedno pri srcu, toda skavtske sposobnosti so povsem nekaj drugega kot vodstvene. Kaj pa lahko opravi Pušnik na igrišču, na katerem bodo Ljubljančani poskusili »pospraviti« Goričane za boljši jutri? Ne prav veliko, poškodbe in pripravljenost posameznikov so še na meji. Pozitivna plat reprezentančnega odmora je, da Julius Wobay lahko »diha« vsaj pol ure, da so se Pušnikove zamisli nekoliko bolj zbližale z nogometaši. Toda tudi to bo premalo, da bi lahko brez sreče premagali uigrane in taktično dovršene Goričane. Potrebovali jo bodo zvrhano mero!