Milanič: Dvoboj s Panathinaikosom bo drugačen od prvega

Nogometaši Maribora bodo jutri v petem kolu evropske lige gostovali pri grškem Panathinaikosu.

Objavljeno
21. november 2012 09.41
Posodobljeno
21. november 2012 09.41
SOCCER-EUROPA/
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Maribor - Nogometaši Maribora bodo jutri nadaljevali dvoboje evropske lige, v okviru petega kola bodo gostovali pri Panathinaikosu (19). Ta ima na Mariborčane slab spomin, saj so ga v Ljudskem vrtu premagali s 3:0.

Grki so sezono začeli slabo, nato pa je sledila menjava trenerja. Jesualda Ferreiro je nadomestil Juan Ramon Rocha, kar je moštvu dalo novega zagona. Na to pred dvobojem opozarja tudi trener Maribora Darko Milanič, ki se želi z gostovanja vrniti vsaj s točko.

»V četrtek moramo iskati točko. Grki z novim trenerjem igrajo bistveno drugače, pogledali smo si njihovo nedeljsko tekmo in videli bistveno več energije kot prej. Tekma bo zato prav gotovo drugačna kot letošnja uvodna, mi moramo našo igro nadgraditi, saj bo Panathinaikos jutri agresiven in bistveno boljši,« je dejal Milanič, ki je tudi razkril, kaj bo ključ do uspeha.

»Morali bomo biti bolj resni in še boljši, pripravljeni na agresijo v sredini in v konici napada. Grki bodo delali pritisk na zadnjo linijo že od začetka in takrat moramo odgovoriti s posestjo žoge ter izničiti njihov pritisk. Če se bo to zgodilo, bomo imeli veliko prostora in priložnost za napad na njihov gol. Njihova ekipa ostaja nespremenjena, a je bolj ofenzivna in način igre bo drugačen,« je še dodal Milanič.

Mertelj: Želimo si zmago

Član mariborskega moštva Aleš Mertelj je pred poletom v Grčijo dejal, da je moštvo pripravljeno na četrtkov dvoboj. »Verjamem, da je to lepa priložnost za nas, tokrat najbolj zavezujoča. Želimo si zmago, o napredovanju bomo odločali doma. Ekipa je pripravljena na ta izziv, da iztržimo ugoden izid, ki nas drži v igri. Tokrat nas na gostovanju čaka drugačna tekma kot prva doma in upam, da bodo naše analize v tolikšni meri dobre, da bomo boljši od njih. Zdaj že lahko sanjamo o napredovanju, želimo si biti boljši in boljši. Lani smo v evropski ligi nastopali, zdaj želimo igrati in nadaljevati s tem kar dobro delamo,« je pojasnil Mertelj.

Njegov soigralec Mitja Viler opozarja, da bo tekma povsem drugačna od prve, ko so imeli Mariborčani glasno podporo s tribun. »Če pride nov trener, je to zmeraj čisto druga zgodba, očitno so bili v veliki krizi. Oni zdaj morajo zmagati, mi pa doseči tak rezultat, da bo v zadnjem krogu zanimivo. Po spodrsljaju s Celjem smo zdaj spet samozavestni, saj smo Panathinaikos že premagali. Tottenham je bil na domačih tleh aroganten, mislim da se bo zdaj obrnilo. Tekme ne moremo primerjati s prvo, dejstvo je, da te v Ljudskem vrtu ponese publika, malo hitiš, zdaj pa bo potrebno organizirano izkoristiti vsako priložnost,« je dejal Viler.

Tekmo na atenskem olimpijskem stadionu Spiros Louis, ki sprejme skoraj 70.000 gledalcev, bodo sodili Francozi Laurent Duhamel, Cyril Gringore in Christophe Capelli.

 

Para petega kola skupine J

Panathinaikos - Maribor (19)

Lazio - Tottenham (19)

 

Lestvica

1. Lazio 4 2 2 0 8 točk

2. Tottenham 4 1 3 0 6

3. Maribor 4 1 1 2 4

4. Panathinaikos 4 0 2 2 2