Milanič: Gol bi moral veljati

Rodolfo Vanoli: Prvenstvo je dolgo, Olimpija je dokazala, da je ni strah. Včasih ti nogomet nekaj da, včasih vzame.

Objavljeno
09. avgust 2016 01.11
Aljaž Vrabec
Aljaž Vrabec
Maribor – Prva bitka med Mariborom in Olimpijo v novi sezoni ni dala zmagovalca, a s prikazanim sta bila zadovoljna oba trenerja. Maribor je bil boljši v prvem polčasu, Olimpija v drugem.

»Zadovoljni smo z rezultatom. Videli smo dve vrhunski ekipi. Čestitam igralcem in našim navijačem,« je dejal Rodolfo Vanoli, trener Olimpije. Darko Milanič mu je takoj odgovoril, kot da bi hotel zbosti svojega tekmeca. »Jaz ne morem biti zadovoljen z izidom, kot je moj kolega. Igrali smo odlično, bili smo boljši. Fantje si zaslužijo čestitke. Glede na prikazano bi si zaslužili še kakšen gol,« je rekel mariborski strateg.

Še pozno v noč ni bilo soglasnega mnenja, ali je Maribor drugi gol dosegel iz prepovedanega položaja ali ne. »Dosegli smo regularni gol. Pogledal sem posnetek, zato sem prepričan, da je bil gol. Menim, da je polemika nepotrebna. Če posnetka ne bi videl, tega ne bi trdil,« je odgovoril Milanič. Bolj previden je bil Vanoli. Najprej se je izogibal neposrednemu odgovoru, čez čas je vendarle opisal svoj pogled. »Imam povsem drugačno mnenje kot Darko. Prvenstvo je dolgo, Olimpija je dokazala, da je ni strah. V vseh tekmah pride do kompenzacij. Včasih ti nogomet nekaj da, včasih nekaj vzame.«

Mariborska zasedba je bila drugačna od pričakovanj, mnogi so trdili, da se je Milanič postavil preveč obrambno. »Morali smo se prilagoditi, ker Olimpija igra precej drugače kot ostale ekipe. Zato smo imeli drugačno postavitev, da smo Olimpiji povzročili težave,« je povedal Milanič. »Opravil sem menjavo, namesto Sunnyja v igro poslal Tavaresa. Čutil sem, da potrebujem igralca, ki bo zadržal žogo. Malo nas je zmanjkalo, a moramo se zavedati, da smo igrali proti močni ekipi,« je opisal trener Maribora. Vanoli je dobil enako vprašanje za Olimpijo v prvem polčasu. »Očitno smo ostali v slačilnici,« je odvrnil v smehu.