Milanič: Nismo razočarani, ker ne bomo prezimili v Evropi (VIDEO)

»Zadovoljen sem s prikazanim na igrišču, s celotno predstavo. Morda smo bili celo v kakšni priložnosti več kot tekmec.« 

Objavljeno
21. november 2017 23.29
J. P.
J. P.

Moskva - Enako kot v Ljudskem vrtu: nogometaši Maribora so tudi v drugem medsebojnem dvoboju skupine E lige prvakov z moskovskim Spartakom vknjižili točko za neodločen izid (1:1), za katerega je bil s svojim prvim golom na tej ravni tekmovanj v drugi minuti sodnikovega dodatka najzaslužnejši prekaljeni napadalec iz BiH Jasmin Mešanović. To je bil šele drugi zadetek slovenskih šampionov v elitni sezoni, oba so zabili Spartaku.

Mariborčani so si tako zapečatili evropsko sezono, čaka jih le še zadnji dvoboj skupinskega dela s Sevillo. »Niti po naključju nismo razočarani, ker ne bomo prezimili v Evropi, čeprav je bil to naš cilj. Poznamo pot, po kateri moramo iti, da bi bili uspešni v ligi prvakov. Zdaj pa bodo naši cilji usmerjeni v uspešno nadaljevanje domačih tekmovanj,« je takoj po tekmi svoje misli razgrnil trener vijoličnih Darko Milanič.

»Zadovoljen sem s prikazanim na igrišču, s celotno predstavo. Rezultat bi bil lahko tudi drugačen, morda smo bili celo v kakšni priložnosti več kot tekmec. Odigrali smo srčno, borbeno, taktično in tekaško dobro, niti trenutki krize niso skalili dobrega vtisa. V prvem polčasu smo želeli zapreti nasprotnikove nalete in dvoboj v nadaljevanje pripeljati tako, da bi z menjavami postajali še napadalnejši. Blaž Vrhovec je bil v nevarnosti za rdeč karton, zato sem moral menjati že po glavnem odmoru,« je strnil vtise Milanič.