Milivoje Novaković oblekel vijolični dres

Slovenski reprezentančni napadalec je obljubil enoinpolletno zvestobo branilcu naslova Mariboru.

Objavljeno
18. februar 2016 19.17
J. P.
J. P.

Maribor - Potem ko je kazalo, da bo za vse bomb(ic)e v zimskem prestopnem roku poskrbel vodilni slovenski nogometni prvoligaš Olimpija, je tik pred zdajci zagrmelo tudi iz Maribora. Branilec naslova državnega prvaka je namreč po poročanju spletnega portala ekipa24.si v svoje vrste za nadaljevanje sezone zvabil reprezentančnega napadalca Milivoja Novakovića, ki je klubu iz Ljudskega vrta obljubil enoinpolletno zvestobo.

Prekaljeni 36-letni ostrostrelec, ki si je nazadnje kruh služil na Japonskem pri prvoligašu Nagoji, je kar nekoliko nepričakovano okrepil vrste trinajstkratnega slovenskega šampiona, potem ko so se zanj zanimali pri Olimpiji, interes pokazali tudi na Kitajskem, šušljalo pa se je tudi o tem, da bi Ljubljančan utegnil celo končati uspešno športno pot.

Novaković je prve nogometne korake storil pri Olimpiji, že rosno mladega pa ga je pot vodila na tuje. Najprej je zamenjal nekaj avstrijskih delodajalcev, se nato preselil v Bolgarijo k Litexu Loveču, zatem pa na veliko sceno stopil v skoraj desetletju v majici Kölna (v sezoni 2007/08 je bil najučinkovitejši strelec nemške druge lige). Od tam ga je pot vodila še na Japonsko, kjer je bil član treh kolektivov, nazadnje torej Nagoje. V reprezentančni majici je v 72 nastopih zabil kar 31 zadetkov, za Zlatkom Zahovićem zaostaja zgolj štiri gole.

»Nobene lige ne podcenjujem. V karieri sem storil veliko, za ta korak pa sem se odločil, da se z družino vrnem domov. Soproga je Štajerka, v Ljudskem vrtu sem se vselej lepo počutil, tu je bilo vedno posebno vzdušje. Vemo, kakšni so cilji, skušali bomo osvojiti pokalno in ligaško lovoriko. Kar pa se mene osebno tiče, bom potreboval še nekaj časa, da se pripravim. Videli bomo, v kakšnem stanju sem. Moram delati, začenjam z ničle. Klubu in soigralcem želim pomagati, imam visoke cilje in skušal jih bom uresničiti,« je za spletni kotiček SNportal pojasnil Novaković.