Mlada reprezentanca do 19 let ostala brez EP

Slovenska nogometna reprezentanca do 19 let je proti Švedom iztržila točko (1:1) in kvalifikacije končala na zadnjem mestu.

Objavljeno
15. oktober 2012 20.14
Posodobljeno
15. oktober 2012 20.18
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Slovenska Bistrica - Slovenska nogometna reprezentanca do 19 let je v 3. krogu kvalifikacijskega turnirja za evropsko prvenstvo 2013 v Slovenski Bistrici proti Švedski (skupina 10) igrala neodločeno 1:1 (0:1). Za Švede je v 19. minuti zadel Muamer Tankovic, za slovensko izbrano vrsto pa je v 48. minuti izenačil Gregor Bajde.

V drugi tekmi skupine so Rusi v Bakovcih premagali Wales z 2:1 (0:0) in tako prepričljivo osvojili prvo mesto v skupini, še piše STA.

Selektor Gliha je današnjo tekmo začel z vratarjem Aljažem Cotmanom, v polju pa so zaigrali Klemen Šturm, Denis Šme, Luka Krajnc, Jure Balkovec, Miha Zajc, Gregor Bajde, Aleks Pihler, Rudi Vancaš Požeg, Anže Zorc in Mitja Lotrič. V nadaljevanju so priložnost za igro dobili še Andraž Šporar, Marko Zalaznik in Leo Štulac.

Varovanci Primoža Glihe so proti favoriziranim Rusom v prvi tekmi osvojili točko, nato nesrečno izgubili proti Walesu in tokrat remizirali s Švedi. »Vsi se zavedamo, da so tudi Švedi velika reprezentanca in odigrati s Švedi in Rusi neodločeno, je zelo veliko. A moramo vedeti, da je prvo srečanje drugačno od zadnjega. Proti Rusom smo dolgo zdržali, lahko bi iztržili več, a Rusi so najboljši v skupini, to se je videlo. Proti Walesu smo imeli smolo, imeli smo posest žoge, a izgubili tekmo. V tej zadnji tekmi smo morali iti v tveganje, Švedom pa je zadostovala le točka. Zaradi tega so si lahko privoščili čakati in zabiti iz protinapada,« je tekmovanje ocenil Gliha.

»Danes smo žogo izgubili po veliki napaki in prejeli zadetek, kar je bil šok za ekipo. Fantje so se dobro vrnili v drugi polčas, strnili želje in moči, potem pa poskušali in poskušali, kar jih je izčrpavalo. S takšno igro nato prideš v situacijo, ko lahko izgubiš ali zmagaš,« je o današnji tekmi dejal Gliha.

Iz elitnega dela, ki ga bo sestavljalo sedem skupin s po štirimi ekipami, pa se bodo na zaključni turnir v Litvo, ki bo od 20. julija do 1. avgusta 2013, prebili zmagovalci skupin, ki se bodo tam pridružili gostiteljem.

Skupina 10:

Slovenija - Švedska 1:1 (1:0)

Rusija - Wales 2:1 (0:0)

Končni vrstni red:

1. Rusija 3 2 1 0 5:2 7

2. Švedska 3 1 1 1 5:5 4

3. Wales 3 1 0 2 4:6 3

4. Slovenija 3 0 1 2 2:3 2