Mladi Domžalčani v ligi prvakov spet z Beograjčani

Varovanci Darka Birjukova bodo mladinsko ligo prvakov odprli z današnjim domačim dvobojem s Čukaričkim (18).

Objavljeno
28. september 2016 15.09
vidic nogomet
J. P.
J. P.

Domžale - Slovenija v tej sezoni resda nima svojega predstavnika v nogometni ligi prvakov, toda zgolj v članski konkurenci. V mladinski različici tekmovanja jo bo, enako kot že v minuli sezoni, spet zastopal podmladek Domžal, ki ga danes čaka uvodni dvoboj - ob 18. uri bo ob Kamniški Bistrici znova gostovala beograjska zasedba, lani je bil to Rad, letos Čukarički. Vstop na štadion bo prost.

»Naša letošnja ekipa je močnejša kot lani, v njej so trije starejši igralci - Jan Repas, Žan Žužek in Dominik Ivkić -, ki pa imajo članske obveznosti, tako da vsi še ne trenirajo z nami. Ogledal sem si tri dvoboje Čukaričkega, ki je zagotovo močnejši od Rada, vseeno pa ostajamo optimisti, saj imamo zelo dobro moštvo z izjemno posamično kakovostjo,« napoveduje trener domžalskega podmladka Darko Birjukov.

Povratni dvoboj bo v sredo, 19. oktobra, ob 18. uri v Beogradu. V minuli sezoni mladinske lige prvakov je slovenski predstavnik šele po izvajanju najstrožjih kazni priznal premoč Radu. V srbski metropoli so bili z 1:0 uspešnejši mladi Domžalčani, zadel je Gaber Petrič, ob Kamniški Bistrici so gostje z zadetkom Aleksandra Lutovca izvlekli enajstmetrovke in ohranili mirnejšo kri tudi v njih.