Mojsilović odletel že po šestih kolih

Nogometašev Domžal odslej ne bo več vodil Srb Stevan Mojsilović, ki se mu je vodstvo kluba zahvalilo za sodelovanje.

Objavljeno
19. avgust 2013 00.22
lvi*Mojsilovic
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Prvi trener slovenskih nogometnih prvoligašev, ki je v novi sezoni pristal na cesti, je dosedanji strokovnjak na klopi Domžal Stevan Mojsilović. Vodstvo kluba se je namreč dan po tekmi in porazu z Rudarjem odločilo, da prekine sodelovanje s tem 46-letnim Srbom, ki je na klop dvakratnih državnih prvakov sedel lanskega prva aprila. Pod njegovim vodstvom je moštvo v 55 dvobojih vpisalo 21 zmag, 14 neodločenih izidov in 20 porazov.

V minuli sezoni je Mojsilović Domžale popeljal do tretjega mesta v prvoligaški konkurenci in do kvalifikacij za evropsko ligo. V novi sezoni so njegovi varovanci vpisali dva poraza v evropskih obračunih s sicer favorizirano romunsko Astro, v DP pa so kljub kakovostnemu igralskemu kadru - v njem ne manjka tujcev, kar devet jih je, in slovenskih reprezentantov mlajših selekcij - z neprepričljivo igro v šestih tekmah zmogli pičlih šest točk (srečna zmaga v zadnji sekundi nad Gorico, remiji s Triglavom, Celjem in Zavrčem, poraza s Krko in nazadnje z Rudarjem), kar jih je prikovalo na sedmo mesto na razpredelnici.

Ime novega trenerja bo vodstvo domžalskega prvoligaša, ki se je Mojsiloviću »najlepše zahvalilo za strokovno in kakovostno opravljeno delo in mu zaželelo uspešno nadaljevanje trenerske kariere«, predstavilo v prihodnjih dneh, predvidoma sredi tedna, vsekakor pa do prihodnje ligaške tekme - sobotnega domačega obračuna z Luko Koper.