Moses podaljšal s Chelseajem, Boruc zaključil reprezentančno kariero

Victor Moses si je z odličnimi igrami v letošnji sezoni priboril novo pogodbo s Chelseajem, ki ga bo v Londonu zadržala do 2021.

Objavljeno
01. marec 2017 18.23
Britain Soccer Champions League
N. Gr,
N. Gr,

London - Zgodba Victorja Mosesa in Chelseaja je polna vzponov in padcev. V London je Moses prišel kot zelo perspektiven nogometaš, bil nekaj časa na robu prve enajsterice, nato pa se je zdelo, da je Nigerijec praktično že odpisan. Ko je letos Antonio Conte prevzel Chelsea, je prav v hitrem in vzdržljivem Mosesu našel rešitev za krilni položaj v priljubljenem sistemu 3-5-2 in Moses je postal nepogrešljivi del udarne enajsterice. 

Letos je za Chelsea odigral 28 tekem in dosegel štiri gole, 26-letnik bo za modre iz Londona igral vsaj do leta 2021. »Presrečen sem, da sem podaljšal pogodbo in da bom pri Chelseaju ostal še nekaj let,« je dejal ob podaljšanju pogodbe Nigerijec, ki je pred prihodom na Stamford Bridge igral tudi za Crystal Palace, Wigan, Liverpool, Stoke in West Ham.

Boruc nič več za Poljsko

Poljski nogometni vratar Artur Boruc je pri 37 letih končal reprezentančno kariero. Novico o svojem slovesu od izbrane vrste je sporočil kar na spletni strani zdajšnjih delodajalcev, angleškega prvoligaša Bournemoutha. Boruc je zadnjo, 64. tekmo za reprezentanco odigral novembra lani, prijateljski obračun med Poljsko in Slovenijo se je končal z 1:1.    

»To je bilo lepo potovanje, vedno bom ponosen na to, da sem zastopal svojo državo na toliko tekmah. Užival sem vsako minuto in sem ponosen in počaščen, da kariero končujem kot vratar z največ nastopi v zgodovini poljske reprezentance,« je dejal Boruc, ki si je s tem, ko se je pri Celticu pred vsako tekmo pokrižal, pridobil tudi vzdevek "Sveti vratar".