Mourinho ni slišal navijačev, a jih bo v Ljudskem vrtu

Queens Park Rangers so bili osma žrtev Chelseaja v premier league.

Objavljeno
03. november 2014 10.31
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport

London – Diego Costa je že igral, Chelsea pa je po krajšem »zastoju« – v derbiju prejšnjega kola je z Manchester Unitedom igral neodločeno – znova v zmagovalnem ritmu. V 10. kolu je težje od pričakovanj z 2:1 strl mestnega tekmeca Queens Park Rangers.

Ni šlo lahko, kar je začutil tudi Jose Mourinho, in je kajpak našel krivca. V navijačih. »Vsi vedo, kako sem povezan s tem klubom in navijači. Ampak ta trenutek je na Stamford Bridgeu težko igrati, ker se počutimo, kot da bi igrali pred praznimi tribunami. Ko sem pogledoval okoli, sem videl prazne sedeže. A ne, ker ni bilo navijačev, saj je bil štadion poln, marveč zaradi tišine. Če ni ustreznega odziva, potem tudi začnemo igrati mehko in tiho. Šele ko smo zadeli, sem dojel, vov, štadion je poln,« je bil govorniško navdahnjen Portugalec, ki pa je vendarle dobil, kar je želel – zmago. Priigral jo je Eden Hazard, ki je v 76. minuti realiziral kazenski strel. Prvi gol za Chelsea je zabil Oscar po že deveti asistenci Cesca Fabregasa. »Ne vem, če je bil najlepši, vsekakor pa je bil lep,« je svoj gol opisal Brazilec. Belgijec Hazard, ki iz tekme v tekmo dviguje formo, je dodal: »Tekma je bila težka. QPR je igral obrambno, ampak pomembne so tri točke. Včasih ne moreš igrati dobro, ampak ostali smo na vrhu.«

Chelsea, ki je zmagal že 13. v sezoni (ob dveh neoldočenih izidih), je igral v naslednji postavi: Courtois, Ivanović, Terry, Cahill, Luis, Matić, Fabregas, Willian (od 64. Drogba), Oscar, Hazard (od 90. Ramires), Costa (od 78. Schürrle).

Za druga tekmeca vijioličastih v ligi prvakov, Schalke in Sporting, se je konec tedna izšel s polovičnim uspehom. Sporting, 25. t. m. v Lizboni naslednji tekmec, je prepričljivo z 0:3 izgubil v gosteh pri v tej sezoni izjemno močni Vitorii Guimaraes. Schalkejevo tesno zmago z 1:0 (Jan-Klaas Huntelaar) nad Augsburgom je zasenčila hujša poškodba velikega upa Juliena Draxlerja. Zaradi poškodbe mišice bo izpustil vse tekme v tem letu in v zadnjem dvoboju skupine G v lige prvakov 10. decembra v Ljudskem vrtu ne bo igral.

 

Rezultati tekmecev Maribora v ligi prvakov

Angleško prvenstvo, 10. kolo

Chelsea - Queens Park Rangers 2:1 (1:0)

(Oscar 32., Hazard 75./11-m; Austin 62.)

 

Nemško prvenstvo, 10. kolo

Schalke - Augsburg 1:0 (1:0)

(Huntelaar 37.)

 

Portugalsko prvenstvo, 9. kolo

Vitoria de Guimaraes - Sporting 3:0 (2:0)

(Sare 15., Mauricio 42./ag, Andre 81./11-m)