Mourinho: O prihodnosti bom razmišljal po koncu sezone

Trener madridskega Reala Jose Mourinho je na novinarski konferenci razkril, da se bo o prihodnosti odločil po koncu sezone.

Objavljeno
03. maj 2013 21.21
Spain Soccer Champions League
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Madrid - Portugalski trener Reala Jose Mourinho, ki ga evropski mediji povezujejo z vrnitvijo k londonskemu Chelseaju, je na novinarski konferenci pred prvenstveno tekmo z Valladolidom zanikal govorice, da se je že odločil, kje bo nadaljeval kariero.

»Nisem še sprejel končne odločitve. To nameravam storiti po koncu sezone, zdaj me čakajo še tekme španskega prvenstva in finale pokala. O svojih namenih bom najprej obvestil svojo družino, nato še predsednika kluba Florentina Pereza in direktorja Joseja Angela Sancheza,« je dejal Mourinho.

Otoški mediji so sicer prepričani, da je Portugalec z lastnikom Chelseaja Romanom Abramovičem že začel pogajanja o plači, o njegovi vrnitvi k Londončanom pa je pisal tudi nemški Bild.

Spor s Casillasom

Prekaljeni portugalski trener je sicer že dalj časa v sporu z vratarjem Ikerjem Casillasom, ki po prihodu Diega Lopeza postal le druga izbira. »S člani moštva, ki se imajo za enakovredne ostalim, nimam nikakršnih problemov, nesoglasja pa nastanejo takrat, ko se igralci postavijo nad ostale. Mislim, da bi moral Lopeza pripeljati že po koncu svoje prve sezone v klubu,« je pojasnil Mourinho.

Portugalec je Madridčane prevzel leta 2010 in v tem času osvojil špansko prvenstvo, španski pokal in superpokal, neuspešen je bil le v ligi prvakov, kjer je bil Real nazadnje prvak v sezoni 2001/02.