Mourinho očaran nad atmosfero v Carigradu

Turški mediji z izbranimi besedami o Galatasarayju, Cristiano Ronaldo opozarja na lekcijo za prihodnost.

Objavljeno
10. april 2013 11.53
SOCCER-CHAMPIONS/
D. O., Delo.si
D. O., Delo.si

Carigrad - V senci dogajanja v Dortmundu je tudi druga povratna tekma četrtfinala lige prvakov postregla z zanimivim obračunom. Galatasaray je bil namreč v Carigradu blizu vrhunskega podviga, saj mu je le malo zmanjkalo, da bi izločil favorizirani madridski Real.

Varovanci Joseja Mourinha so v Turčijo pripotovali z visoko prednostjo treh golov. Po hitrem golu Cristana Ronalda, so se galaktiki dodobra sprostili in zaigrali preveč ležerno, kar so v drugem delu tekme izkoristili turški tekmeci. Pod poveljstvom Wesleyja Sneijderja in Didierja Drogbaja so namreč pripravili preobrat in povedli s kar 3:1, toda za senzacijo jim je vendarle zmanjkalo nekaj časa in športne sreče.

Ronaldo že o polfinalnih tekmecih

»Sami smo si krivi, ker so se stvari na koncu zapletle. V nogometu ne smeš podariti ničesar. To, kar se je zgodilo nocoj, mora biti naša lekcija za prihodost,« je dejal Ronaldo, ki je v tej sezoni LP zabil že neverjetnih 11 golov. Portugalski virtouz je tako na večni lestvici strelcev v elitnem tekmovanju prehitel klubsko legendo Alfreda di Stefana, toda bolj kot nov mejnik, ga je zanimala uvrstitev v polfinale.

»Ekipa igra dobro, tokrat so mi namenili kar nekaj dobrih podaj, sam pa sem opravil svoje delo in zabil dva gola. Veseli smo uvrstitve v polfinale. Dosegli smo svoj cilj, sedaj pa moramo počakati na naše naslednje tekmece,« je Ronaldo že razmišljal o žrebu polfinalih parov.

Mourinho očaran nad domačimi navijači

Mourinho je bil očaran nad vzdušjem, ki so ga turški navijači pripravili v Turk Telekom Arena - prepričan je, da je Galatasary odlično partijo odigral prav zaradi svojih privržencev. »Rad bi odigral prav vsako tekmo na tem štadionu. Vsak klub želi imeti na domači tekmi takšno atmosfero, ki ponese ekipo. Mislim, da to sicer ni vplivalo na igro mojih fantov, toda v drugem polčasu so gostitelji zagotovo dvignili nivo igre zaradi navijačev. Nisem zadovoljen z našo igro, vesel pa sem zaradi igralcev in navijačev Galatasarayja, ki so se od lige prvakov poslovili z visoko dvignjeno glavo,« je dejal portugalski strateg.

Brez Buraka pač ni šlo

Trener turškega moštva Fatih Terim je obžaloval, ker na povratni tekmi ni mogel računati na odličnega napadalca Buraka Yilmaza. Najboljši strelec Galatarasayja v tej sezoni si je namreč na prvi tekmi v španski prestolnici prislužil rumeni karton in kazen prepovedi igranja.

»Če bi lahko igral tudi Burak, bi bil izid zagotovo drugačen. Že v Španiji bi lahko zadeli, kar bi to tekmo povsem spremenilo. Rad govorim in spreminjam stvari. Tako sem med polčasom skušal motivirati svoje igralce. Rekel sem jim, da na svetu ni ekipe, ki je ne bi mogli premagati in nobenega tekmovanja, v katerem se ne bi mogli prebiti do velikega finala. Po koncu tekme mi je eden od igralcev dejal, da sem imel prav,« je dejal nekdanji strateg AC Milana.

Turški mediji so bili navdušeni nad hrabro predstavo Galatasarayja in kljub slovesu od elitnega tekmovanja z izbranimi besedami pisali o povratni tekmi. »Slovo levov«, »Poskrbeli so, da se je Real tresel« in »Hvala Galatasaray« je le nekaj naslovov, ki so krasili današnje turške časopise.