Mourinho ostaja prijatelj Allardycea

Evropska liga: Danes na delu več slovenskih nogometašev.

Objavljeno
29. september 2016 00.53
A. V.
A. V.
Manchester – Rdeči vragi iz Manchestra nujno potrebujejo zmago, da izboljšajo svoj položaj v skupini A evropske lige, toda v Angliji je v teh dneh v ospredju korupcijski škandal, ki je s stolčka odnesel angleškega selektorja Sama Allardycea. Čeprav mnogi obsojajo njegovo početje, mu je v bran stopil Jose Mourinho, trener Manchester Uniteda. »Rad imam velikega Sama, zato mi je žal, da je moral zapustiti zanj sanjsko službo,« je dejal Mourinho. »Kar se je dogodilo, zagotovo ne bo vplivalo na najin odnos,« je pristavil portugalski trener med čakanjem na današnjo tekmo z Zoryo.

Slovenski napadalec Robert Berić bo strelsko serijo skušal nadaljevati doma proti Anderlechtu, potem ko je zabil že v prvem kolu proti Mainzu. Njegov Saint-Etienne bi si z morebitno zmago v skupini C precej izboljšal možnosti za napredovanje v izločilne boje. Za gol bo nevaren tudi Josip Iličić. S Fiorentino v skupini J doma ne bi smel imeti težav s Qarabagom. Turški Konyaspor bo z Nejcem Skubicem v skupini H gostoval pri Gentu. Dejaven bo še Džengis Čavušević, saj bo njegov Zürich v skupini L gostil Osmanlispor.

Precej vroče bo v Turčiji na tekmi Fenerbahče – Feyenoord. Pri turškem klubu je nekdanji Feyenoordov nogometaš Robin van Persie, pri Feyenoordu pa večletni Fenerbahčejev napadalec Dirk Kuyt. Pestro bo še v Pireju. Tam pri Olympiakosu gostuje Apoel iz Nikozije.