Mourinho se jim je poklonil z elito

Odmevi po dvoboju Chelsea - Maribor: trener Chelseaja je dejal, da so se na goste pripravili kot na sebi enake.

Objavljeno
22. oktober 2014 02.26
Š. R.
Š. R.
London – Če bi Mariboru kdo drug tako napolnil mrežo, kot mu jo je sinoči Chelsea, bi bil to že znak za hudo uro pri slovenskih prvakih. A na Stamford Bridgeu so iz štajerskih vrst prihajale umirjene besede, otoški velikan je pač pokazal najboljše, kar hrani v svojem arzenalu.

»Pomerili smo se s kandidatom za osvojitev lige prvakov, kar je višja raven od tiste, ki smo jo poznali. Zagotovo smo igrali proti najtežjemu tekmecu v zgodovini našega kluba, videlo se je, kaj pomeni taktična kultura v obeh fazah igre. Chelsea je bil preprosto predober. A v določenih trenutkih tekme smo bili tudi mi konkurenčni,« je prve vtise umirjeno strnil trener Maribora Ante Šimundža, podobno pa je zvenel tudi vratar Jasmin Handanović. »Ne bo težko preboleti šestih zadetkov v mreži, to knjigo moramo zapreti ter se že osredotočiti na naslednji izziv v DP. Dovolj smo zreli, da poraz ne bi smel pustiti posledic. Tudi močnejša moštva od nas kdaj izgubijo za šest, sedem golov. Ostaja pa 2. mesto še naprej naš cilj,« je dejal slovenski čuvaj mreže, ki bi se strinjal z Marcosom Tavaresom, potem ko je ta poudaril, da bodo morali na povratni tekmi le dvigniti kakovost igre. »Prvi polčas bi bil lahko boljši, v drugem pa smo dobro začeli, imeli tudi enajstmetrovko. A ko je nismo izkoristili, je bilo težje, takšna stvar pusti posledice v glavah, četudi smo vsi vedeli, da lahko pride tudi do takšnega poraza,« je še dodal mariborski napadalec.

Vseeno pa so se pokloni, ki so jih Mariborčanom sipali gostitelji kar vrstili. V prvi vrsti je izstopal trener Chelseaja Jose Mourinho. »To tekmo smo morali dobiti, doma si nismo mogli privoščiti spodrsljaja. Pred tekmo sem dal igralcem jasno vedeti, da Mariboru ne smemo pustiti, da bi prišel do svojega ritma. Vem, da je bila to za goste težka tekma, v DP nimajo tekmecev takšne ravni, a ko sem videl njhovi uvodni temi v ligi prvakov, sem jim hotel izkazati svoje spoštovanje tako, da sem na igrišče poslal najboljšo zasedbo. S tem sem pokazal, kako jih cenim. Zdaj imamo sedem točk, še jih rabimo za izpolnitev cilja, a smo na dobri poti,« je dejal trener Chelseaja Jose Mourinho in nekaj pohvalnih besed namenil tudi Luki Zahoviću, katerega je pozdravil tik pred vstopom na igrišče.

»Gre za mladega, zelo nadarjenega igralca. Dobro poznam njegovega očeta in Luki sem pred debijem na našem štadionu zaželel, naj uživa na Stamford Bridgeu,« je pojasnil Mourinho, ki je tokrat Nemanji Matiću namenil manj priložnosti za igro. »Nismo pričakovali tako lahke zmage, sploh pa ne kar s 6:0. A vseeno bi čestital Mariboru, da se k nam ni prišel le branit, ampak je prišel igrat dober nogomet, igral je odprto. Proti nam je to zahtevna naloga, a slovenska zasedba je pokazala, da zna igrati dober nogomet. Zlasti v prvih desetih minutah je Maribor pokazal zelo dobro igro in vsekakor mu ni treba za ničemer žalovati, vsi v Sloveniji so lahko ponosni, kako odločno se je ta mlada zasedba podala v bitko s Chelseajem.«