Mourinho tudi uradno

Na trenerski klopi nogometašev Manchester Uniteda je razvpiti Portugalec nasledil Louisa van Gaala.

Objavljeno
27. maj 2016 01.32
FBL-ENG-PR-MAN UTD-MOURINHO
J. P.
J. P.

Manchester - Angleški nogometni velikan Manchester United je tudi uradno potrdil, da je dosedanjega trenerja, prekaljenega nizozemskega mačka Louisa van Gaala, zamenjal razvpiti portugalski lisjak Jose Mourinho, ki se je na Otoku seveda že izkazal, ko je v sezoni 2014/15 zasedbo Chelseaja popeljal do ligaškega naslova.

Stolček pri londonskem gigantu se mu je dokončno zamajal decembra lani, »rdeči vragi« pa bodo že sedmi klub na njegovi razgibani trenerski poti - po Benfici, Leirii, Portu, Interju, Realu Madridu in Chelseaju. Z vsemi dosedanjimi klubi, z izjemo Leirie, je osvajal lovorike v državnih prvenstvih, zasedbi iz Milana in Porta pa je popeljal tudi na evropski tron.

Manchester United je še vedno rekorder po številu naslovov angleškega šampiona, doslej jih je zbral že okroglih dvajset, nazadnje leta 2013, v klubski vitrini pa se bohotijo tudi tri trofeje iz lige prvakov (1968, 1999, 2008). Kolektiv bo portugalskega strokovnjaka uradno predstavil v petek, neuradno pa sta se obe stráni dogovorili za triletno sodelovanje, ki naj bi Mourinhu navrglo 13 milijonov letnega zaslužka.