Mourinho v Londonu spet okrepil govorice o vrnitvi v Chelsea

Trener madridskega Reala Jose Mourinho je izjavil, da se bo v prihodnosti še vrnil v London, morda celo v Chelsea.

Objavljeno
26. marec 2013 14.17
Posodobljeno
26. marec 2013 14.17
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

London - Ker se je portugalski trener Jose Mourinho v zadnjih dneh mudil v Londonu, so se otoški mediji znova razpisali o njegovi vrnitvi v premier ligo. Po poročanju časnika Daily Mail, naj bi se že sestal z lastnikom Chelseaja Abramovičem in se dogovoril praktično o vsem za podpis triletne pogodbe.

Toda Mourinho je za televizijsko postajo Sky Sports izjavil, da se zaveda, da je njegov prihod v London okrepil govorice, vendar pa poudarja, da je kot »profesionalec do konca sezone predan Real Madridu.« »Zdaj razmišljam samo o Madridu. Priznati moram, kljub temu vremenu, mi je všeč tukaj. V Londonu imam hišo in čustveno sem navezan na Chelsea, zato se bom nekega dne vrnil v angleški nogomet,« je še dejal Mourinho, ki si je v Londonu ogledal prijateljsko tekmo med Brazilijo in Rusijo, angleškim medijem pa vrgel novo kost.

Čeprav ga pobezujejo tudi z Manchester Unitedom in Manchester Cityjem, pa Mourinho ne pričakuje, da se bo tam zanj kmalu odprlo mesto. »Manchester je kraljestvo Alexa Fergusona in upam, da bo tako še dolgo. Kar se tiče Rafaela Beniteza, pa mu želim tako kot vsem na tem svetu vse najboljše. In upam, da sezono konča čim bolje,« je dejal Mourinho.

Portugalec je ob tem znova zavrnil, da njegov obisk Londona nima nikakršne povezave z morebitnim dogovarjanjem za novo službo. »Vedeti morate, da sem v Londonu kar pogosto. Tukaj imam hišo. Tukaj mi je lepo, moja hči tukaj študira. Zato je nekaj povsem normalnega, če me vidite v Londonu,« je še dejal Mourinho, ki pa je pred dnevi za portugalske medije vendarle izjavil, da se lahko v kratkem zgodi nekaj, česar nihče ne pričakuje.

»Vsi veste, da sem pustolovec in da po Angliji, Portugalski, Italiji in Španiji ni lahko izbrati novega kluba. Morda se kam vrnem. Bomo videli, kaj se bo zgodilo,« je bil znova skrivnostnen »Special One«.