Mourinho: Vračam se kot navijač Chelseaja

Iz londonskega kluba so tudi uradno potrdili, da se po šestih letih vrača portugalski trener Jose Mourinho.

Objavljeno
03. junij 2013 17.58
SOCCER-ENGLAND/CHELSEA-MOURINHO
Š. Ro., Delo.si
Š. Ro., Delo.si

London - Da se bo Jose Mourinho spet pridružil Chelseaju, se je v zadnjem času veliko govorilo in pisalo, njegova vrnitev pa je zdaj končno postala tudi uradna. V londonskem klubu so namreč potrdili, da je 50-letni Portugalec podpisal štiriletno pogodbo in na trenerskem mestu zamenjal Rafaela Beniteza.

»Veseli me, da lahko Joseja spet pozdravim v Chelseaju. S svojimi uspehi in ambicijami je bil zagotovo najboljši kandidat za to mesto,« je za spletno stran londonskega kluba povedal izvršni dirketor Ron Gourlay. »Naš cilj je, da klub ves čas napreduje, da v prihodnosti dosega še večje uspehe. Prepričani smo, da je Jose pravi kandidat za izpolnitev te naloge,« so še zapisali pri Chelseaju.

Mourinho je sicer klub že vodil med leti 2004 in 2007, v treh sezonah z njim dvakrat osvojil premier ligo, dva ligaška pokala in pokal FA. Portugalec je sicer svojo prvo zgodbo med modrimi končal ob sporu z lastnikom Romanom Abramovičem, a sta očitno moža že zakopala bojno sekiro.

Kontroverzni trener se bo v London preselil iz Madrida, kjer se je njegova triletna misija v Realu končala precej klavrno. S klubom ni uspel osvojiti lige prvakov, kar je bil njegov poglavitni cilj, v tej sezoni mu je spodletelo tudi pri ubranitvi naslova v španskem prvenstvu. Ob tem je bil ves čas v napetih odnosih s španskimi mediji, za konec pa se sprl tudi z nekaterimi igralci, med drugim s prvim vratarjem Ikerjem Casillasom. Posledično pa mu niso bili več naklonjeni niti navijači.

Da bi se z veseljem preselil nazaja na Otok, je v zadnjih letih večkrat namignil že sam, včeraj pa je njegovo vrnitev v Chelsea že potrdil tudi predsednik Reala Florentino Perez.

Mourinho: Vračam se kot vaš navijač

Mourinho je v pogovoru za Chelsea TV priznal, da je klub nanj pred šestimi leti naredil izjemno močan vtis, simpatij do Chelseaja ni izgubil niti med delom v Milanu in Madridu. »Obljubljam vam iste stvari, kot sem jih leta 2004, a razlika je v tem, da sem zdaj postal eden izmed vas, navijač,« je vsem podpornikom londonskega kluba sporočil »Special One«.

»Nikoli nisem skrival, da sem imel v svoji nogometni karieri dve veliki strasti: Inter in Chelsea, ki je zame najpomembnejši. Vedno mi je bilo zelo težko igrati proti tem klubu,« je dejal Portugalec in priznal, da je bila odločitev o vrnitvi zelo lahka:  »Ni se mi bilo težko odločiti. Srečal sem se s šefom in z lastnikom. Po petih minutah in nekaj kratkih, a pragmatičnih vprašanjih, smo bili dogovorjeni.«