Nogometne novice: Moyes je pripravljen na novo službo, Sturridge znova poškodovan

Nekdanji trener Manchester Uniteda David Moyes je za BBC spregovoril o izkušnji pri rdečih vragih in prihodnosti.

Objavljeno
18. oktober 2014 12.48
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

London - Škotski nogometni strokovnjak David Moyes je v pogovoru za BBC spregovoril o svoji izkušnji pri angleškem Manchester Unitedu in poudaril, da je pripravljen na novo službo.

51-letni Moyes je svojo trenersko kariero začel leta 1998 pri Preston North Endu, nato med letoma 2002 in 2013 uspešno vodil Everton, s čimer si je prislužil trenersko mesto pri Manchester Unitedu in tam nasledil slovitega rojaka Alexa Fergusona.

David Moyes je z rdečimi vragi podpisal šetletno pogodbo in je pričakoval, da bo imel v novem klubu na voljo dovolj časa, vendar pa se je zaradi slabih rezultatov moral posloviti že po manj kot desetih mesecih.

»Pričakoval sem, da bom šest let vodil klub, saj smo podpisali takšno pogodbo. Zelo sem razočaran, da se stvari niso končale tako, kot sem pričakoval. Mislil sem, da bom imel na voljo dovolj časa in bom v klubu ostal do konca pogodbe, a se je sodelovanje končalo v nasprotju z mojimi pričakovanji. Izguba službe je bila zame zelo boleča. Tega nisem pričakoval, čeprav je klub pod mojim vodstvom izgubljal tekme. Vedel sem, da mi od začetka ne bo lahko, vendar sem mislil, da sem se pridružil klubu, v katerem tudi v težkih časih podpirajo svoje trenerje, nenazadnje je imel tudi Alex Ferguson težko obdobje na začetku svoje kariere,« je dejal Moyes.

Pripravljen na novo službo

Škot si je po končanem sodelovanju z rdečimi vragi vzel dolg premor in »napolnil svoje baterije«, zdaj pa že težko pričakuje pravo ponudbo:

»Užival sem v premoru, zdaj pa moram počakati na pravo ponudbo in se prepričati, da bo ponujeno predstavljajo to, kar si zares želim. Sem zelo ambiciozen in iz Evertona sem odšel samo zato, ker sem menil, da je Manchester United ambiciozen klub in bom dobil svojo priložnost. Žal se to ni zgodilo, zato upam, da mi bodo v mojem naslednjem klubu namenili potreben čas za izgradnjo moštva, saj mislim, da sem v tem zelo dober. Poleg tega menim, da sem dober v prepoznavanju talentiranih igralcev, tu ne govorim samo o mladih nogometaših. Pri Evertonu smo pripeljali številne igralce in to se nam je obrestovalo,« je dejal Škot.

David Moyes je razkril, da je od odhoda iz Uniteda prejel že številne ponudbe, vendar ga nobena ni prepričala: »Kar nekaj ljudi me je kontaktiralo in mi ponudilo trenersko službo, vendar pa sem vse zavrnil, saj nisem imel občutka, da gre za pravo ponudbo. Poleg tega sem potreboval čas, da sem se prepričal, da sem zares pripravljen na vrnitev. Sedaj je napočil ta čas in vedel bom, ko bom prejel pravo ponudbo,« je sklenil Moyes.

Nova poškodba Sturridga

Pri angleškem Liverpoolu so bili deležni slabe novice, saj si je napadalec Daniel Sturridge na treningu poškodoval mečno mišico, njegovo okrevanje pa bo trajalo največ štiri tedne.

Sturridge je bil tik pred vrnitvijo po poškodbi stegenske mišice, ki jo je utrpel pred šestimi tedni, zdaj pa se bodo pri Liverpoolu v težkem obdobju - v naslednjih desetih dneh bodo igrali štiri tekme - morali znajti brez njegove pomoči.

»Najverjetneje bo z igrišč odsoten naslednjih dva do štiri tedne. To je za nas velik udarec, saj smo se resnično veselili njegovega povratka. Zdaj se bom moral ozreti po drugih igralcih v ekipi, na srečo smo dobro okrepili ekipo,« je povedal trener Liverpoola Brendan Rodgers.