Moyes se je zahvalil Fergusonu za zaupanje

Nekdanji trener Manchester Uniteda David Moyes se je prvič odzval po odhodu iz vrst angleškega prvaka.

Objavljeno
23. april 2014 16.10
Britain Soccer Man United Moyes
M. Ž., Delo.si
M. Ž., Delo.si

Manchester - Škotski nogometni strokovnjak David Moyes se je v izjavi za javnost odzval na končano sodelovanje z angleškim prvakom Manchester Unitedom, ki ga je vodil zgolj deset mesecev.

Škot se je zahvalil svojemu rojaku in predhodniku Alexu Fergusonu za zaupanje in dodal, da se je trudil po najboljših močeh in se nikoli ni izogibal delu:

»Vedno bom ponosen na to, da sem bil trener Manchester Uniteda, enega izmed največjih klubov na svetu. Vedel sem, da sem pred velikim izzivom, saj je bil klub dolgo časa v stabilnem obdobju, ki so ga zaznamovali številni uspehi, vendar sem se ga veselil in se ga lotil brez obotavljanja. Trenersko delo pri Manchester Unitedu je zelo obsežno, vendar se nikoli nisem branil dela, kar velja tudi za moje pomočnike. Rad bi se jim zahvalil za prizadevnost in podporo skozi vso sezono. S svojimi pomočniki smo bili povsem osredotočeni na proces temeljite prenove članske ekipe. To je bilo potrebno opraviti in hkrati dosegati dobre uspehe v domačem prvenstvu in ligi prvakov. V tej prehodni dobi rezultati žal niso bili takšni, kot so jih v klubu vajeni in so jih pričakovali tako oni kot navijači, delim njihovo razočaranje in ga povsem razumem. V svojem kratkem času v klubu sem ugotovil, kako posebna kraja Old Trafford in Carrington. Rad bi se zahvalil zaposlenim, saj sem se od prvega dne počutil dobrodošlega. Seveda bi se rad zahvalil tudi tistim navijačem, ki so me podpirali celo sezono, vam in vašemu klubu želim vse najboljše v prihodnosti. Vedno sem verjel, da trener nenehno pridobiva novo znanje in pri Unitedu sem dobil neprecenljive izkušnje. Ponosen sem, da sem vodil moštvo v četrtfinalu lige prvakov in vedno bom hvaležen Alexu Fergusonu, da mi je zaupal in dal možnost voditi Manchester United.«

Pri »rdečih vragih« so na Moyesovo mesto začasno imenovali valižanskega nogometaša Ryana Giggsa, ki mu bosta pomagala nekdanja kluba in člana t. i. generacije 1992, Nicky Butt in Phil Neville, danes pa so pri Unitedu tudi sporočili, da se je trenerskemu štabu pridružil še en legendarni član kluba, Paul Scholes.

Kdo bo vodil moštvo v novi sezoni

Ryan Giggs bo moštvo vodil na preostalih štirih tekmah sezone, nato pa bodo pri Unitedu poskušali najti dolgoročno zamenjavo za Davidom Moyesom. Angleški mediji v ožji krog kandidatov uvrščajo nizozemskega selektorja Louisa van Gaala, Argentinca Diega Simeoneja (Atletico) ter Španca Pepa Guardiolo (Bayern) in Nemca Jürgena Kloppa (Borussia Dortmund), ki pa sta dejala, da bosta ostala pri svojih sedanjih moštvih.