Müller: Z desetimi igralci proti 14 nismo imeli nobenih možnosti! 

Real je v podaljšku strl Bayernov odpor (4:2), veliko razburjenja je v bavarskem taboru povzročilo sumljivo sojenje Kassaia.

Objavljeno
18. april 2017 18.51
Britain Soccer Champions League
J. P., N. Gr.
J. P., N. Gr.

Leicester - V ligi prvakov sta že znana prva dva polfinalista. Atletico je preživel nalet Leicestra, ki se je lanskim finalistom lige prvakov dobro upiral, a je bil na koncu vendarle prekratek (1:1), tri leta trajajoča pravljica Lisic pa je naposled končana. Veliko bolj vroče je bilo v Madridu, kjer je Bayern uprizoril povratek na štadionu Santiago Bernabeu, v sodniškem podaljšku pa tudi po zaslugi nepravilno dosojene izključitve Artura Vidala ni imel možnosti proti Realu. Cristiano Ronaldo je dosegel svoj 100. gol v ligi prvakov.

LEICESTER : ATLETICO MADRID 1:1 (0:1) - prva tekma 0:1

Strelca: 0:1 - Saul Niguez (Filipe Luis, 26.), 1:1 - Jamie Vardy (61.). 

Slovenski nogometni reprezentant, vratar Jan Oblak, se je v majici lanskega finalista, madridskega Atletica, ki se mu je to posrečilo še tretjič v zadnjih štirih sezonah, prebil v polfinale lige prvakov. Njegovo moštvo je na četrtfinalno gostovanje k angleškemu šampionu Leicestru pripotovalo z lepo popotnico, domačo zmago z 1:0, in ko je v 26. minuti z glavo zadel še Saul Niguez (s tremi goli na gostovanjih je v tem pogledu drugi najučinkovitejši mož v tej elitni sezoni, zgolj za Edinsonom Cavanijem), je bil potnik v najboljšo četverico domala že znan.

V drugem polčasu so sicer gostitelji vse sile usmerili v napad, čemur pritrjuje tudi razmerje sproženih strelov (20:1) in kotov (5:0), vendar pa več kot častnega gola Jamieja Vardyja v 61. minuti za končnih 1:1 niso iztržili. Zanimivost: Vardy je postal šele prvi Anglež po Franku Lampardu leta 2012, ki se mu je posrečilo zadeti v četrtfinalu lige prvakov. Oblak, ki je moral na hrbet šele tretjič v zadnjih desetih dvobojih, je sicer zbral štiri obrambe.


REAL MADRID : BAYERN 4:2 po podaljšku (1:2, 0:0) - prva tekma 2:1

Strelci: 0:1 - Robert Lewandowski (53., 11-m), 1:1 - Cristiano Ronaldo (Casemiro, 76.), 1:2 - Sergio Ramos (78./avt.), 2:2 - Cristiano Ronaldo (Sergio Ramos, 105.), 3:2 - Cristiano Ronaldo (Marcelo, 110.), 4:2 - Marco Asensio (112.).

Precej bolj razburljivo pa je bilo na štadionu Santiago Bernabeu, saj je Bayern z zmago z 2:1 po rednem delu izvlekel podaljšek. V vrstah bavarskega giganta sta v drugem polčasu zadela Robert Lewandowski z bele točke (uspešen je bil že osmič v devetih dvobojih lige prvakov) in tekmečev branilec Sergio Ramos z avtogolom, medtem ko se je pri galaktikih med strelce vpisal Cristiano Ronaldo

Portugalski superzvezdnik je odgovornost na svoja pleča prevzel tudi v podaljšku, saj je zadel še dvakrat v razmaku petih minut (tretjič po zaslugi odlične in nesebične podaje Marcela) in postal prvi nogometaš v zgodovini s 100 goli v ligi prvakov. Končni izid 4:2 je postavil Marco Asensio. Izpostaviti velja, da so poraženci od 84. minute igrali brez izključenega Artura Vidala, ki je drugič porumenel in si prislužil pot v slačilnico, kar je precej vplivalo na nadaljnja razmerja moči na igrišču. Real se je v polfinale elitnega klubskega tekmovanja stare celine prebil sedmič zapovrstjo.

Po tekmi je bil strateg Bayerna Carlo Ancelotti zelo jezen na madžarskega sodnika Viktorja Kassaia, ki v Madridu ni imel svojega večera. »Pred tekmo smo se pripravili na vse, le na sodnika ne. Takšne napake ne bi smele odločati o potniku v polfinale, sploh ne na tej ravni tekmovanja. Sodnik ni bil dorasel nalogi, če pogledamo vse napake, ki so nam škodovale, bom počasi tudi jaz postal naklonjen videotehnologiji. Mislim, da Real ni imel vpliva na sodnika, enostavno je Kassai sodil slabo.« Kar nekaj odločitev je res škodovalo Münchenčanom in pustilo črno piko na eni najboljših tekem zadnjih let v ligi prvakov. 

Še bolj jezen je bil Thomas Müller, ki je v igro vstopil v drugem polčasu. »Nismo odigrali popolne tekme, a smo bili dobri in predvsem borbeni. Ko smo zadeli za 2:1, je Real postalo pošteno strah, nato pa je sodnik vzel stvari v svoje roke. V podaljšku z 10 proti 14 nismo imeli nobenih možnosti. Takšno sojenje je grozljivo,« je bil nemški napadalec besen, njegovemu mnenju je prikimala tudi večina tujih televizijskih analitikov, ki vsi po vrsti napredovanje Reala postavljajo pod velik vprašaj, če bi bilo sojenje na nivoju lige prvakov.

Tudi Zinedine Zidane mu ni ostal dolžan. »Sodnik je imel težko delo. Povedali so mi, da je bil njihov drugi gol dosežen po prepovedanem položaju Lewandowskega. Takšen je pač nogomet, napake so se dogajale na obeh straneh.«