Muslin na čelu srbske izbrane vrste

Vodenje srbske nogometne reprezentance bo odhodu Radovana Ćurčića prevzel Slavoljub Muslin.

Objavljeno
05. maj 2016 19.05
afp-ALB-SRB
Š. Ro.
Š. Ro.

Beograd - Srbsko nogometno reprezentanco bo v kvalifikacijah za nastop na SP 2018 v Rusiji vodil 62-letni Slavoljub Muslin. S srbsko nogometno zvezo se ej dogovorilza dveletno sodelovanje, selektorsko mesto po prevzel namesto Radovana Ćurčića. Ta je konec prejšnjega tedna zapustil klop srbske reprezentance, ki je v kvalifikacijah za letošnje evropsko prvenstvo v Franciji v skupini I osvojila le četrto mesto za reprezentancami Portugalske, Albanije in Danske.

Musiln je nekdanji nogometaš Crvene zvezde, ki je svojo trenersko kariero začel v francoskem Brestu leta 1989, nato pa je vodil številne, predvsem tuje klube, kot so Bordeaux, Lens, Levski, Lokeren, Lokomotiva Moskva, Anorthosis ... V minuli sezoni je bil trener belgijskega Standarda. »Muslin je kakovosten in izkušen strokovnjak, ki bo, o tem smo prepričani, s svojim znanjem in avtoriteto srbsko reprezentanco popeljal na svetovno prvenstvo v Rusiji,« so svojo odločitev pojasnili v srbski nogometni zvezi.

Srbija bo v kvalifikacijah za nastop na SP 2018 igrala v skupini D, njeni nasprotniki pa bodo Wales, Avstrija, Irska, Moldavija in Gruzija.