Na Bonifiki nogomet in moda

Luka Koper in Rudar bosta danes igrala povratni tekmi prvega kola kvalifikacij evropske lige.

Objavljeno
09. julij 2014 16.29
Nogometna tekma med Koprom in Mariborom v Kopru, 28. septembra 2013
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport

Ljubljana – Daleč od oči nogometnih privržencev in pozornosti si Luka Koper in Rudar prizadevata, da bi sezono že na štartu oplemenitila z uspehi in evri. Po prvih tekmah 1. kola kvalifikacij za evropsko ligo veliko bolje kaže Koprčanom, ki so Čelik s 5:0 preskočili že v Nikšiću, danes pa bodo na Bonifiki opravili le še formalnost. Rudar ima v gosteh pri Laçu zahtevno nalogo: po celjskih 1:1 mora nadomestiti tekmečev gol v gosteh.

Kaj pomeni igrati tekmo nekje »bogu za hrbtom«, kar za Evropsko nogometno zvezo (UEFA) in 99 odstotkov nogometnih navdušencev tudi je pomenil prvi dvoboj Čelika in Luke Koper v Nikšiću, so razkrili dogodki na tekmi. Črnogorci so »spustili« pet žog v svojo mrežo, lahko bi jih še več, a jih najbrž niso smeli. UEFA je sicer imela v Nikšiću svoje preiskovalce, kar pa ni bistveno vplivalo na razplet. Nikšičani so tako kot lansko leto odplesali svoj ples po svojih zmožnostih in bržkone jim tudi tokrat UEFA ne bo mogla naprtiti tožbe o nameščanju izida, saj na legalnih stavnicah ni bilo zaznati spornih vplačil. Tudi lani jim ni mogla. Iz slovenskega zornega kota je pomembnejše, da kljub grehu iz preteklosti (tekme z grškim Egaleom v gosteh v pokalu intertoto pred 11 leti) Luka Koper vendarle ni bila vpletena v črnogorske »posle«. Tako so zatrdili pri koprskem klubu, ki v novi sezoni res kaže obrise resnega, zgledno organiziranega in tekmovalno ambicioznega moštva. Poteze klubskega vodstva so namreč obetavne in Koprčane utrjujejo v vlogi najresnejših tekmecev Maribora v 1. SNL.

Koprčani so vse sile že usmerili v 2. kolo kvalifikacij in k dvoboju z Nefčijem iz Bakuja. Tekma s Čelikom bo le za popestritev večera, v katerem bodo navijači lahko videli, kako izgleda moštvo, ki že tretjo sezono v evropskih pokalih pobira žoge iz lastne mreže. Prvo sezono so se Nikšičani z dvema neodločenima izidoma proti Borcu iz Banjaluke (doma 1:1, v gosteh 2:2) celo prebili v 2. kolo kvalifikacij, a doslej so vključno s prvo tekmo (skupaj pa sedem) prejeli kar 32 golov. Dosegli so jih 6.

»Priprave za Nefči smo si že drznili sprožiti. To nam je olajšal izid s prve tekme, kar pa ne spreminja našega izhodišča. Tudi v drugi tekmi moramo potrditi, da smo boljši. Na vsak način se zavedamo, da je treba najboljše moštvo uigrati,« je dejal športni Andrej Poljšak.

Koprčani se bodo drevi – tekma se bo začela ob 20.30 – predstavili v modno sveži podobi. Italijanski opremljevalec športne opreme, ki v serie A oblači tudi moštvo iz Vidma Udinese, je za Koprčane pripravil za žensko populacijo privlačne drese v skladu z modnimi trendi. Glavni sodnik bo Ukrajinec Anatolij Žabčenko.

 

Evropska liga, povratni tekmi 1. kola

KF Laci - Rudar Velenje (17) /1:1/

Koper - Čelik Nikšić (20.30) /5:0/