Na Brdu je Katanec končno lahko računal na vse

Na današnjem treningu na Brdu so vsi nogometaši vadili z ekipo. Tudi Robert Berić, ki bo glavno orožje v konici napada. 

Objavljeno
22. marec 2017 16.31
Trening slovenske nogometne reprezentance
N. Gr.
N. Gr.

Brdo - Slovenski nogometaši nadaljujejo s pripravami na kvalifikacijsko tekmo proti Škotski. Na Brdu so danes prvič vadili vsi nogometaši, ki so prej zaradi manjših poškodb vadili po posebnem programu in v fitnesu. Izjema je le nesrečni Žan Majer, ki je zaradi poškodovane stegenske mišice že zapustil reprezentančni zbor.

Med tistimi, ki so se vrnili k polnim treningom, je tudi prvi napadalec reprezentance Robert Berić.» Pričakujem težko tekmo. Ta je pomembna za nas in zanje. Pričakujem tudi trd dvoboj z obeh strani. Igramo v gosteh, verjetno bo zelo agresivna tekma, tako da so ti dnevi na Brdu zelo pomembni,« pravi napadalec, ki je imel v prvi polovici sezone ogromno težav s poškodbami.

»Idealno bi bilo zmagati. Vsak igralec si to želi. Ampak vemo, kakšen je nogomet, lahko se obrne v eno ali drugo smer. Pač, moramo se dobro pripraviti in bomo videli, kaj se bo zgodilo. Vemo, da so zelo trda ekipa, robustna. Ko pogledam njihove igralce, vsi igrajo večinoma v prvi angleški ligi. Vemo, kakšen je nogomet na Otoku, vemo, da je fizično zelo močan, to se tudi pričakuje,« še pravi napadalec francoskega St. Etienna.

Prvi vratar Jan Oblak, ki je že zacelil poškodbo rame, o ciljih na Škotskem odgovarja nedvoumno. »Vedno gremo na zmago, ne glede na to, kje igramo. Tako bo tudi na Škotskem. Želimo si nove tri točke, videli pa bomo, kaj se bo zgodilo. Če bomo igrali tako, kot znamo, in pokazali, da si zaslužimo zmago, jo lahko tudi dobimo.«

Tekma bo v nedeljo ob 20.45 v Glasgowu.