Na kratko: umrla avstralska veslaška olimpijka

Ameriški zvezdnik golfa Tiger Woods razmišlja o vrnitvi, ne upa pa si natančno napovedati, kdaj bo spet vihtel palico.

Objavljeno
03. marec 2016 15.20
J. P.
J. P.

Sydney - Za posledicami raka na maternici, ki so ji ga pred tremi leti ugotovili po rojstvu drugega otroka, je v 34. letu starosti preminila avstralska veslačica Sarah Tait, ki je na olimpijskih igrah leta 2012 v Londonu v navezi s Kate Hornsey osvojila srebrno odličje v dvojcu brez krmarja. Na svetovnih prvenstvih se je ovenčala s kompletom kolajn, tekmovalno pa se je upokojila predlanskega februarja. Taitova je bila tudi prva mamica, ki je zastopala avstralsko plavanje na olimpijskih igrah.

Moičević brez dovoljenja za prevoz orožja

Ljubljana - Slovenski strelec Željko Moičević bi moral danes nastopiti na preizkušnji svetovnega pokala z zračno puško v Bangkoku, a je bil prisiljen ostati doma po težavah s pridobivanjem dovoljenja za prevoz orožja. Uvodoma sta si sicer konkurenco pokorila Kitajca, Haoran Yang je bil prepričljivejši od Yifeija Caa, za hrbet sta jima gledala Madžara Istvan Peni in Peter Sidi. Druga tekma v sezoni bo med 13. in 25. aprilom v olimpijskem Riu.

Bo Hewitt odmrznil upokojenski staž?

Melbourne - Avstralski teniški igralec Lleyton Hewitt bi utegnil odmrzniti upokojenski staž. Ker reprezentanci primanjkuje kakovostnega kadra, se bo 35-letnik morda vnovič aktiviral za dvoboje Davisovega pokala, v katerem Avstralce že konec tedna čaka izbrana vrsta ZDA. Zaradi viroze je udeležbo odpovedal Nick Kyrgios, ki bi se moral postaviti po robu Johnu Isnerju. »Bomo videli, kako bo šlo,« je kapetan Hewitt pustil priprta vrata glede morebitnega nastopa. V ekipo je sicer uvrstil Bernarda Tomića in Sama Grotha, ki je predviden tudi za obračun dvojic, ter Johna Peersa. Hewitt je sicer konec januarja po svojem jubilejnem dvajsetem nastopu na odprtem prvenstvu Avstralije končal aktivno športno pot in prevzel mesto avstralskega kapetana v Davisovem pokalu.

Tiger Woods razmišlja o vrnitvi

Miami - Ameriški zvezdnik golfa Tiger Woods razmišlja o vrnitvi v tekmovalni pogon, ne upa pa si napovedati natančnega datuma, kdaj bo spet vihtel palico. Na turnirjih ni 40-letni Američan zaradi težav s hrbtom in posledično dveh operativnih posegih nastopal vse od lanskega avgusta. »Iz dneva v dan se počutim bolje. Želim spet igrati na najvišji ravni, za kar pa potrebujem zdravje. Ne smem tvegati za vsako ceno. Doma na treh luknjah tekmujem s sinom Charliejem, poraženec mora delati sklece. Poskušam si povrniti moč in gibčnost, a vem, da me čaka še veliko dela. Precej ljudi me podpira, veliko bodrilnih pisem sem dobil tudi od tekmecev,« poudarja Woods.

Diamantna liga prvič tudi v Afriki

Zürich - Na generalni skupščini prirediteljev atletske diamantne lige v Zürichu so v serijo mitingov najvišje ravni vključili maroško metropolo Rabat, ki bo nadomestila miting v New Yorku. Afrika se je tako pridružila Evropi, Aziji in Severni Ameriki, ki od leta 2009 na štirinajstih prizoriščih med majem in septembrom prirejajo diamantno ligo. Rabat je za vključitev prosil že predlani, potem ko so morali prireditelji newyorškega mitinga znižati stroške in so se raje odločili za cestna tekmovanja v atletiki. Letošnja diamantna liga se bo sicer začela 6. maja v Dohi in končala 9. septembra v Bruslju, Rabat bo na sporedu 22. maja.