Na piki preiskovalcev tudi Gattuso

V aferi Calcioscommesse aretirane štiri osebe, preiskovalci obiskali Gennara Gattusa in Cristiana Brocchija.

Objavljeno
17. december 2013 12.40
afp FBL-EUR-C1-AC MILAN-TOTTENHAM
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Rim - Italijanski možje postave so davi v okviru preiskave o aferi s prirejanjem rezultatov nogometnih tekem Calcioscommesse aretirali štiri osebe, v isti sapi pa odprli tudi preiskavo proti svetovnemu prvaku z »azzurri« Gennaru Gattusu, pri katerem so se oglasili tudi na domu.

Četverica aretiranih naj bi bila vezni člen med stavniškim svetom in nogometaši, v davišnjo obsežno akcijo pa je stopilo na ducate policistov, ki so delovali po nalogu tožilstva iz Cremone, ki je pred tremi leti tudi razkrilo afero Calcioscommesse.

Petintridesetletni Gattuso, ki se je po bogati igralski karieri podal v trenerske vode, je uradno osumljen kriminalnega dejanja z namenom povzročitve športne prevare. Nekdanji svetovni prvak izpred sedmih let je bil za kratko trener drugoligaša Palerma, a so se mu v klubu kaj hitro, že po nekaj dvobojih, zahvalili za sodelovanje. V preiskavi se je znašel tudi nekdanji član Lazia in izbrane vrste Cristian Brocchi, izsledki pa javnosti še niso znani.

Pod lupo policije je tudi dvoboj Milana in Lazia predlanskega februarja, ko sta bila Gattuso in Brocchi tekmeca. Obenem možje postave preiskujejo še dve Milanovi tekmi v sezoni 2010/11: proti Juventusu in Interju.