Na prvem pravem treningu brez Jana Oblaka

Slovenci so danes v Stožicah opravili prvi pravi trening pred sobotnim gostovanjem v Švici. Jutri v Lescah.

Objavljeno
01. september 2015 20.35
lvi-nogomet
J. P., Delo.si
J. P., Delo.si

Ljubljana - Za slovensko nogometno reprezentanco (v domala popolni postavi) je prvi pravi trening pred sobotno pomembno kvalifikacijsko tekmo za euro 2016 s Švico v Baslu. V Stožicah je manjkal le čuvaj mreže Jan Oblak in po zagotovilih iz slovenskega tabora bo enako tudi jutri, ko bodo fantje dvakrat vadili v Lescah.

Eden tistih, ki te dni vleče največ pozornosti, je napadalec Robert Berić, ki si je po slovesu od Rapida novega delodajalca poiskal v Franciji, pri St. Etiennu. »Za mano je res odlična sezona, a odločil sem se za nov korak. Videli bomo, iz kakšnega testa sem. Prišel sem v novo sredino, novo ligo. Pustimo se presenetiti,« je za STA pojasnil Berić in se ozrl tudi k dvoboju s sosedo na lestvici Švico (ima tri točke več kot Slovenija).

»Prihajajo ključne tekme za nas, vsaka točka bo zelo dragocena. Seveda bi bilo odlično, če bi Švico spravili na kolena, vendar pa se zavedamo tekmečevih kakovosti. Treba jih bo dobro analizirati in se nanje kar najbolje pripraviti. Zagotovo bomo morali poskušati s podajami v sredino. A - kot rečeno - najprej jih moramo analizirati in najti njihove najšibkejše točke,« dodaja Krčan z nosom za gol.

Glede na to, da Milivoje Novaković na Japonskem nima več tako izdatne minutaže, se zdi, da prihaja za Berića tudi trenutek reprezentančne uveljavitve. »Nisem jaz tisti, ki o tem odločam. To počne selektor. Ni mogoče reči, da Milivoje ni kakovosten igralec. Videli ste, kaj je počel proti Angliji. A vse skupaj je v rokah ljudi, ki so postavljeni, da sprejemajo tovrstne odločitve,« dodaja Berić.

Še vedno pa je steber obrambe v izbrani vrsti Boštjan Cesar: »Švica je eden od favoritov, temu pritrjuje tudi razpredelnica. A s tem se ne smemo obremenjevati, gledati moramo nase, osredotočati se moramo nase, s selektorjem pogledati, kaj so nasprotnikove šibke točke, nato pa ga poskusiti presenetiti.« Dvoboj v Baslu bo na sporedu v soboto ob 20.45, tri dni pozneje se bodo izbranci selektorja Srečka Katanca v Ljudskem vrtu udarili še z Estonci, ki zaostajajo dve točki.