Za nogometaša leta v Angliji le en Anglež

Za naziv najboljšega se bodo udarili Harry Kane, David de Gea, Philippe Coutinho, Alexis Sanchez, Diego Costa in Eden Hazard.

Objavljeno
17. april 2015 13.34
G. L., Delo.si
G. L., Delo.si

London - Združenje angleških poklicnih nogometašev je zožilo seznam kandidatov za naziv najboljšega nogometaša premier lige na šest imen. Za prestižno nagrado bodo kandidirali Harry Kane (Tottenham), David De Gea (Manchester United), Philippe Coutinho (Liverpool), Alexis Sanchez (Arsenal), Diego Costa in Eden Hazard (oba Chelsea).

Eden izmed njih bo na prestolu najboljšega nogometaša v Angliji zamenjal Luisa Suareza, ki je lani blestel v dresu Liverpoola. V konkurenci obetavnih nogometašev je lani slavil Hazard, ki je na omenjenem seznamu tudi letos. Družbo mu delajo še Brazilec Coutinho, Španec de Gea in Anglež Kane, ki konkurirajo tudi v absolutni konkurenci, ter belgijski vratar Chelseaja Thibaut Courtois in napadalec Liverpoola Raheem Sterling.

Edini Anglež, ki se bo boril za naziv najboljšega nogometaša lige je Kane, čast domačinov pa v konkurenci obetavnih nogometašev brani še Sterling.