Nad Švede s protinapadi

Vid Belec: Čaka nas tekma s telesno močno ekipo, nevarno iz prekinitev in po podajah z bokov. Na to smo se pripravili.

Objavljeno
28. maj 2016 16.04
mpi*Belec
J. P.
J. P.

Malmö - Slovenska nogometna reprezentanca je po malce več kot enoinpolurnem letu prispela v Malmö, kjer jo v ponedeljek čaka prijateljski dvoboj s Švedsko. Kot zagotavljajo v našem taboru, so že zdaj spodobno pripravljeni, formo pa bodo še izpilili na zadnjih dveh treningih.

»Dobro smo se pripravili, manjkata še dva treninga. Kakovostno smo delali in trenirali, čaka nas lepa tekma s telesno zelo močno ekipo, nevarno iz prekinitev in po podajah z bokov. Na to smo se pripravili,« je prepričan čuvaj mreže italijanskega Carpija Vid Belec, ki mu bo selektor Srečko Katanec ob odsotnosti Jana Oblaka bržkone namenil mesto med vratnicami v obračunu z Zlatanom Ibrahimovićem in druščino.

Da imajo Slovenci proti pregovorno telesno odlično pripravljenim Skandinavcem tudi sami dovolj moči, s čimer bi lahko presenetili udeleženko letošnjega eura, je še prepričan Belec: »Poskusili bomo s kakšnim protinapadom, saj tekmeci ne blestijo ravno v hitrosti. To bomo skušali izkoristiti z našimi hitrimi napadalci. Šele na tekmi se sicer vidi, kaj nasprotnik dopušča in česa ne, temu je nato potrebno prilagoditi igro.«