Ivanović in Vombergar pripeljala Olimpijo tik pod vrh

Prvo tekmo današnjega dne v 1. SNL so preložili. Že včeraj zmagi Kopra in Domžal.
Fotografija: Takole je Đorđe Ivanović v prvem polčasu matiral mariborskega vratarja Ažbeta Juga. FOTO: JoŽe Suhadolnik
Odpri galerijo
Takole je Đorđe Ivanović v prvem polčasu matiral mariborskega vratarja Ažbeta Juga. FOTO: JoŽe Suhadolnik

Nogometaši Olimpije so zasluženo dobili največji slovenski derbi z Mariborom. V Stožicah so bili boljši Ljubljančani, ki so pokazali več želje in večji motiv za zmago, prav to je na koncu odločilo zmagovalca.

Trenerja Dino Skender in Mauro Camoranesi sta izbrala pričakovani začetni enajsterici. Olimpija: Frelih, Boakye, Perković, Milović, Pavlović, Elšnik, Caimacov, Kvesić, Marin, Ivanović, Vombergar; Maribor: Jug, Santos, Martinović, Peričić, Kolmanič, Pihler, Cretu, Repas, Požeg Vancaš, Kronaveter, Mešanović.

Že prvi polčas je zasluženo pripadel gostiteljem, ki so bili boljši, lahko bi vodili tudi z višjim rezultatom, kot je 1:0. Edini gol je v tem delu igre padel v 22. minuti, ko je Mihail Caimacov z globinsko podajo zaposlil Đorđa Ivanovića, ki je lepo preigral vratarja Ažbeta Juga in zabil gol za 1:0. Jug je moral posredovati še večkrat, saj je Olimpija igrala bolj ambiciozno od Štajercev. Ti so si v pvem polčasu priigrali le eno obetavno priložnost.

Veselje Ljubljančanov po vodilnem golu. FOTO: Jože Suhadolnik
Veselje Ljubljančanov po vodilnem golu. FOTO: Jože Suhadolnik


Drugi gol je padel v 68. minuti tekme. Rezervist Jan Andrejašić je podal žogo z desnega boka, Ivanović je z glavo meril v daljši Jugov kot, toda mariborski vratar je odbil žogo na noge Andresa Vombergarja, ki je z bližine zabil gol za vodstvo z 2:0.

Mariborčani so v zadnji tretjini tekme poskušali opraviti kaj več, občasno je šlo tudi za obupne poskuse gostov, toda tri točke so zasluženo ostale v Stožicah.

PrvaLigaTelekom, 15. kolo:
sreda:
Gorica : Domžale 0:2 (Jakupović 69., Vuklišević 82.)
Mura : Bravo 0:0
Koper : Aluminij 1:0 (Mulahusejnović 42.)
četrtek:
Tabor – Celje preloženo
Olimpija : Maribor 2:0 (1:0; Ivanović 22., Vombergar 68.)

Standings provided by SofaScore LiveScore


Nove tri točke Domžalčanom


Sreda je bila dan za prve tri tekme 15. kola slovenskega nogometnega prvenstva. Najpomembnejše tri točke si je pripisal prvoligaš z Obale, ki je v zahtevni tekmi z Aluminijem zmagal z golom Nardina Mulahusejnovića in se Mariboru približal na pičli dve točki zaostanka. Vrhunec 15. kola bo namreč jutri prav z največjim slovenskim derbijem med Olimpijo in Mariborom na štadionu Stožice.

Domžalčani (v rumenem) so svoje opravili z odliko, Ljubljančane čaka velik izziv v četrtek popoldne. FOTO: Jože Suhadolnik
Domžalčani (v rumenem) so svoje opravili z odliko, Ljubljančane čaka velik izziv v četrtek popoldne. FOTO: Jože Suhadolnik


Zanimivo, Kidričani so zapustili Bonifiko z navidez boljšo statistiko (posest žoge 53:47, streli 10:8, na vrata 6:3, koti 8:4), toda tri točke so ostale v Kopru. Edini gol je zabil Mulahusejnović v 42. minuti z glavo po podaji Mateja Palčiča z desne strani.
Razplet prve tekme v Novi Gorici je osrečil goste iz Domžal, ki so prvič v tej sezoni nanizali dve zmagi in lahko upravičeno samozavestno pričakujejo naslednje izzive v 1. SNL.

Zmagovalca dvoboja v mestu vrtnic sta v 69. minuti odločila gostujoča napadalca Dario Kolobarić in Arnel Jakupović. Prvi je lepo prodrl po levi strani kazenskega prostora, podal žogo pred vrata, kjer je bil najhitrejši Jakupović in zabil gol za vodstvo z 1:0. Drugi gol je padel s prekinitve: Senijad Ibričić je podal žogo v kazenski prostor s prostega strela, Damjan Vuklišević pa je še drugič matiral Uroša Likarja.

Koprčani (v rumenem) so strli tudi odpor Aluminija. FOTO: Tadej Regent
Koprčani (v rumenem) so strli tudi odpor Aluminija. FOTO: Tadej Regent


V drugi sredini tekmi sta se Mura in Bravo razšla brez golov, kar je vsaj delno presenetljivo. Šiškarji so imeli žogo celo več v svoji posesti (41:59), Prekmurci pa so sprožiči več strelov na vrata (4:3); ekipi sta si priigrali tudi enako število kotov (4:4).

Preberite še:

Komentarji: