»Nadležni suhec« srečen onstran Trojan

Nogometaš Dejan Trajkovski z Domžalami izziva »svoj« Maribor.

Objavljeno
03. avgust 2015 15.44
Henty Ezekie Isoken na tekmi med Olimpijo in Domžalami. Ljubljana, 1. avgust, 2015. [nogomet, Olimpija, Domžale, Henty Ezekie Isoken ]
Gorazd Nejedly, šport
Gorazd Nejedly, šport

Ljubljana – Dejan Trajkovski je pri Mariboru potegnil kratko v dvoboju z Mitjo Vilerjem. Športni direktor Zlatko Zahović je v Eriku Janži videl bodočega levega bočnega branilca in otrok Maribora je s Prekmurcem opravil menjavo: Dejan je odšel v Domžale, Erik v Maribor. Po dobrega pol leta Trajkovski igra, Janža sedi.

»Vem, kako mu je. Bil sem v njegovi koži. Občutek ni dober, konkurenca je huda, za razvoj mladega igralca pa ni najbolj primerna. Pomembno je, da se počutiš dobro in igraš. Samo to šteje in pri Domžalah imam vse, kar potrebujem za dobro počutje in zadovoljstvo,« je o kolegu Janži in neigranju povedal eden od sobotnih domžalskih junakov v Stožicah ter strelec prvega gola. Dejansko svojega prvega v SNL v 53. tekmi.

Trajkovski, nekdanji mladi reprezentant in veliki up vijoličastih, ki je pod taktirko Darka Milanića pred štirimi leti igral 15 tekem v 1. SNL, je veliko obetal in si je s selitvijo v Domžale nemara rešil kariero. Boljšega kluba za njegov slog igre, v katerem je »dirkanje gor in dol« lahkotno početje, si ne bi mogel najti. Trener Luka Elsner zahteva agresivno igro, v kateri pripadajo najbolj napadalne vloge bočnim branilcem. Nejc Skubic na desni strani in Trajkovski na levi sta v njej simbola in motorja, ki igrata nepopustljivo in v polnih obratih.

»Če bi igrali drugače, bi pogoreli. Morda ni tako lepo za oko, a je učinkovito,« je v igri »nadležni« 23-letni »suhec« (ob 175 centimetrov višine premore 64 kilogramov) pohvalil domžalsko usmeritev, ki je v Stožicah razgalila ranljivost ambiciozne Olimpije.

»Odlično smo analizirali igro zeleno-belih. Trener nas je taktično pripravil, predstavil vse slabosti in odlike, toda najpomembnejše je bilo, da smo bili zbrani vseh 90 minut,« ni veliko modroval o tem, kako so Domžalčani na »domačih« Stožicah prizemljili velikega tekmeca iz mesta. »Res je, smo ekipa, ki igra na robu grobosti. Ne bojimo se nikogar in igramo po moško. To je pač naša značilnost in od tega pristopa ne bomo odstopili,« je priznal 23-letnik iz Pobrežja in dodal, da je ostrina tudi odlika. »Je pa tako, da si grob toliko, kot ti omogoča tekmec. Ljubljančani so nas izzvali, da smo jim vrnili z moško igro. Nam se je izšla, ker imamo zanjo rutino, njim pač ne.«

Pri Domžalah je Dejan eden treh Mariborčanov. Tudi Žan Majer je bil nekoč član vijoličnih mlajših selekcij in je prišel ob Kamniško Bistrico prek Aluminija. Matic Črnic je tretji in je prišel skupaj z Dejanom v zimskem prestopnem roku. Štajerski vrstniki so se prek Trojan odlično znašli, še največ težav zaradi poškodb ima Črnic, ki bi v nadaljevanju prvenstva lahko bil veliki domžalski adut.

»Nič mi ne manjka, Maribora ne pogrešam, toda imam ga v srcu. Prijatelji me spodbujajo in podpirajo. Tam sem doma. Po 'žabarsko' pa res ne bom nikoli govoril,« je odkril svoj močan lokalpatriotizem. Toda na igrišču se preobrazi v fanatičnega vojščaka svojega moštva.

Dejan je brez razmišljanja usmeril strelico proti Mariboru in ambiciozno napovedal, da mu bodo Domžale dihale za ovratnik. »Iz tekme v tekmo smo boljši, zrelejši in premoremo več samozavesti. Ni vprašanje, kdo bo izzival vijolične, v tej vlogi bomo mi. Vem, da se bomo potegovali za prvaka.«

Glede na uvodne tri tekme se Dejan ni zmotil v oceni, želje so realne. Domžalčani so v derbijih iztržili dve zmagi, obe v gosteh, in so kljub domačemu porazu z Mariborom v odličnem položaju.

Pa bi se Trajkovski ob odličnih igrah lahko vrnil v Maribor? »Maribor je Maribor, toda moj cilj je, da se preizkusim v tujini. Če se mi bo ponudila priložnost za odhod, jo bom zagrabil takoj,« je še zaokrožil domžalski Mariborčan.